Domaći senf
Potrebno je:
- 110 g semena slačice
 - 100 ml sveže isceđenog soka od limuna
 - 130 ml vode
 
I još:
- 1 kašika majčine dušice (osušene)
 - 1,5 kašika svežeg ruzmarina
 - 1/2 kašičice ljute, aleve, paprike
 - 1/3 kašičice morske soli
 - 1 kašičica meda
 - 100-150 ml mlake vode
 
Priprema
      1. U dublju posudu staviti seme 
slačice i preliti ga, mešavinom, limunovog soka i vode. Poklopiti i 
ostaviti posudu, na sobnoj temperaturi, da odstoji tri dana.
     
    
      2. Na kraju trećeg dana slačica će da upije tečnost, sa kojom smo je nalili.
     
    
      3. Prebaciti slačicu u, jači, 
blender i dodati majčinu dušicu, ruzmarin, ljutu alevu papriku, morsku 
so, med i 100 ml vode (ako bude trebalo dodati još 50 ml vode).
     
    
      4. Izblendati da se sve pretvori u 
kašastu smesu. Napuniti teglice. Od ove količine izađu dve teglice od po
 200 g. Ovaj senf može da stoji i do pet meseci u frižideru.
     
    



Коментари
Постави коментар