Domaći senf
Potrebno je:
- 110 g semena slačice
- 100 ml sveže isceđenog soka od limuna
- 130 ml vode
I još:
- 1 kašika majčine dušice (osušene)
- 1,5 kašika svežeg ruzmarina
- 1/2 kašičice ljute, aleve, paprike
- 1/3 kašičice morske soli
- 1 kašičica meda
- 100-150 ml mlake vode
Priprema
1. U dublju posudu staviti seme
slačice i preliti ga, mešavinom, limunovog soka i vode. Poklopiti i
ostaviti posudu, na sobnoj temperaturi, da odstoji tri dana.
2. Na kraju trećeg dana slačica će da upije tečnost, sa kojom smo je nalili.
3. Prebaciti slačicu u, jači,
blender i dodati majčinu dušicu, ruzmarin, ljutu alevu papriku, morsku
so, med i 100 ml vode (ako bude trebalo dodati još 50 ml vode).
4. Izblendati da se sve pretvori u
kašastu smesu. Napuniti teglice. Od ove količine izađu dve teglice od po
200 g. Ovaj senf može da stoji i do pet meseci u frižideru.
Коментари
Постави коментар