Gulaš sa junetinom i bukovačom
Potrebno je:
- 700 g junećeg mesa
- 400 g (jedno pakovanje ) bukovača
- 2 glavice crvenog luka
- 200 g pasiranog paradajza
- 150 ml belog vina
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 2 kašike kisele pavlake
- suvi biljni začin
- biber
- origano
- 2 kašičice aleve paprike
- kari
- ulje
Priprema
1. Meso iseći na kockice i staviti
da se dinsta, na malo ulja. Posoliti, prema ukusu, i uz povremeno
dolivanje vode, dinstati meso, dok ne omekša.
2. Crveni luk iseći sitno, a
bukovače na kockice. Kada meso omekša ubaciti luk i pečurke. Sipati belo
vino i nastaviti sa dinstanjem, na laganoj vatri. Kada vino ispari,
dodati pasirani paradajz, pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku, sve navedene
začine, pa nastaviti sa krčkanjem još pet minuta. Gulaš poslužiti uz
krompir pire ili testeninu, uz salatu po želji.
Коментари
Постави коментар