Gulaš sa junetinom i bukovačom
Potrebno je:
- 700 g junećeg mesa
 - 400 g (jedno pakovanje ) bukovača
 - 2 glavice crvenog luka
 - 200 g pasiranog paradajza
 - 150 ml belog vina
 - 150 ml pavlake za kuvanje
 - 2 kašike kisele pavlake
 - suvi biljni začin
 - biber
 - origano
 - 2 kašičice aleve paprike
 - kari
 - ulje
 
Priprema
      1. Meso iseći na kockice i staviti 
da se dinsta, na malo ulja. Posoliti, prema ukusu, i uz povremeno 
dolivanje vode, dinstati meso, dok ne omekša. 
     
    
      2. Crveni luk iseći sitno, a 
bukovače na kockice. Kada meso omekša ubaciti luk i pečurke. Sipati belo
 vino i nastaviti sa dinstanjem, na laganoj vatri. Kada vino ispari, 
dodati pasirani paradajz, pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku, sve navedene 
začine, pa nastaviti sa krčkanjem još pet minuta. Gulaš poslužiti uz 
krompir pire ili testeninu, uz salatu po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар