Buhtle sa kiselom pavlakom
Potrebno je:
- 800 g brašna
- 250 ml mleka
- 1 čaša kisele pavlake
- 150 g rastopljenog margarina
- 2 žumanca
- 4 kašike šećera
- 1 kockica kvasca
Fil:
- marmelada (po želji)
- 50 g rastopljenog margarina
- šećer u prahu (ne mora)
Priprema
1. Podići kvasac u toplom mleku, sa
dodatkom 1 kašičice šećera. U vanglicu staviti brašno, dodati žumanca,
rastopljeni margarin, kiselu pavlaku, šećer i pripremljen kvasac.
Zamesiti, mekše, testo i ostaviti da udvostruči svoju zapreminu.
2. Nadošlo testo izručiti na
pobrašnjenu radnu površinu i otkidati loptice, veličine teniske loptice.
Svaku lopticu testa rastanjiti na dlanu ruke, staviti po kašičicu fila,
pa skupiti krajeve, dobro ih pritisnuti da fil ne iscuru i slagati ih u
tepsiju, obloženu pek papirom, sa skupljenim krajevima na dole.
Ostaviti da testo malo poraste.
3. Kada buhtle narastu premazati ih
rastopljenim margarinom i staviti da se peču, u prethodno zagrejanoj
rerni, na 190 stepeni. Kada testo porumeni smanjiti na 160 stepeni.
Pečeno testo izvaditi iz rerne i kada se prohladi može, po želji, da se
pospe šećerom u prahu.
Коментари
Постави коментар