Buhtle sa kiselom pavlakom
Potrebno je:
- 800 g brašna
 - 250 ml mleka
 - 1 čaša kisele pavlake
 - 150 g rastopljenog margarina
 - 2 žumanca
 - 4 kašike šećera
 - 1 kockica kvasca
 
Fil:
- marmelada (po želji)
 - 50 g rastopljenog margarina
 - šećer u prahu (ne mora)
 
Priprema
      1. Podići kvasac u toplom mleku, sa 
dodatkom 1 kašičice šećera. U vanglicu staviti brašno, dodati žumanca, 
rastopljeni margarin, kiselu pavlaku, šećer i pripremljen kvasac. 
Zamesiti, mekše, testo i ostaviti da udvostruči svoju zapreminu.
     
    
      2. Nadošlo testo izručiti na 
pobrašnjenu radnu površinu i otkidati loptice, veličine teniske loptice.
 Svaku lopticu testa rastanjiti na dlanu ruke, staviti po kašičicu fila,
 pa skupiti krajeve, dobro ih pritisnuti da fil ne iscuru i slagati ih u
 tepsiju, obloženu pek papirom, sa skupljenim krajevima na dole. 
Ostaviti da testo malo poraste.
     
    
      3. Kada buhtle narastu premazati ih 
rastopljenim margarinom i staviti da se peču, u prethodno zagrejanoj 
rerni, na 190 stepeni. Kada testo porumeni smanjiti na 160 stepeni. 
Pečeno testo izvaditi iz rerne i kada se prohladi može, po želji, da se 
pospe šećerom u prahu.
     
    



Коментари
Постави коментар