Pohovana riba sa pivom
Potrebno je:
- 1 kg fileta oslića
 - 3 jaja
 - brašno
 - pivo
 - biljni začin
 - aleva paprika
 - prezle
 - ulje
 
Priprema
      1. Filete oslića posuti mešavinom biljnog začina i aleve paprike. Ostaviti da odstoji, dok se pripremi smesa za pohovanje.
     
    
      2. U dublju činiju umutiti jaja, 
posoliti, dodati brašno, da bude jako gusta masa, pa razrediti pivom. 
Gustina testa treba da bude malo gušća od testa za palačinke.
     
    
      3. U tiganj staviti ulje, da ga bude 2cm visine. Staviti da se ugreje. Svako parče ribe umočiti u smesu
 za pohovanje, pa u prezle. Staviti da se prži. Kada jedna strana 
porumeni, okrenuti da se i druga strana isprži. Prženu ribu poslužiti uz
 odgovarajući prilog.
     
    



Коментари
Постави коментар