Lenja pita sa jabukama i bademom
Testo:
- 250 g brašna
 - 150 g margarina
 - 3 kašike šećera
 - 5 kašika mleka
 - 2 jaja
 - 1 vanilin šećer
 - 1 prašak za pecivo
 - 1 kašika rendane kore od pomorandže
 - 1 kašika kakaoa
 
Fil:
- 1 kg nakiselih jabuka
 - 5 kašika šećera
 - 50 g mlevenog badema
 - 1 pomorandža (sok)
 - 50 g seckanog badema
 
Priprema
      1. Testo: Umutiti penasto margarin 
sa šećerom i vanilinim šećerom. Dodati jaja i mikserom umutiti. Zatim 
dodati mleko, rendanu koru od pomorandže i brašno sa pecivom. Podeliti 
testo na dva dela, pa u jedan deo dodati kakao.
     
    
      2. Jabuke očistiti i narendati. 
Staviti ih u šerpu, zajedno sa šećerom, da se dinstaju, dok ispari voda,
 koju su jabuke pustile. Kada su se jabuke izdinstale, dodati mlevene 
bademe i sok od pomorandže. Ostaviti da se ohladi.
     
    
      3. Pleh podmazati uljem, pa razvući 
tamnu koru. Staviti da se peče, samo da se uhvati korica. Izvaditi, pa 
rasporediti fil i preko staviti svetlu koru. Po kori staviti seckani 
badem, pa staviti da se kolač ispeče do kraja.
     
    



Коментари
Постави коментар