Lenja pita sa jabukama i bademom
Testo:
- 250 g brašna
- 150 g margarina
- 3 kašike šećera
- 5 kašika mleka
- 2 jaja
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika rendane kore od pomorandže
- 1 kašika kakaoa
Fil:
- 1 kg nakiselih jabuka
- 5 kašika šećera
- 50 g mlevenog badema
- 1 pomorandža (sok)
- 50 g seckanog badema
Priprema
1. Testo: Umutiti penasto margarin
sa šećerom i vanilinim šećerom. Dodati jaja i mikserom umutiti. Zatim
dodati mleko, rendanu koru od pomorandže i brašno sa pecivom. Podeliti
testo na dva dela, pa u jedan deo dodati kakao.
2. Jabuke očistiti i narendati.
Staviti ih u šerpu, zajedno sa šećerom, da se dinstaju, dok ispari voda,
koju su jabuke pustile. Kada su se jabuke izdinstale, dodati mlevene
bademe i sok od pomorandže. Ostaviti da se ohladi.
3. Pleh podmazati uljem, pa razvući
tamnu koru. Staviti da se peče, samo da se uhvati korica. Izvaditi, pa
rasporediti fil i preko staviti svetlu koru. Po kori staviti seckani
badem, pa staviti da se kolač ispeče do kraja.
Коментари
Постави коментар