Slani rolati
Beli rolat:
- 8 belanaca
- 4 kašike brašna
- 2 kašike nemlevenog maka
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
Fil za beli rolat:
- 350 g mrvljenog sira
- 200 ml kisele pavlake
- 1 kašičica origana
- 150 g praške šunke (tanko sečene)
- 4 tvrdo kuvana jaja
Žuti rolat:
- 8 žumanaca
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša (od jogurta) brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
Fil za žuti rolat:
- 350 g mrvljenog sira
- 200 g krem sira
- 200 g praške šunke (tanko sečene)
- 4 kašike ajvara
Priprema
1. Beli rolat: Umutiti belanca u
čvrsti šam. Pomešati brašno, mak, pecivo i so, pa dodati umućenim
belancima. Sjediniti mikserom (na najmanjoj brzini). Sipati u veći pleh,
obložen pek papirom, i peći na 160 stepeni, u prethodno zagrejanoj
rerni. Ispečeno testo, zajedno sa papirom, uviti u rolat i ostaviti da
se ohladi.
2. Fil za beli rolat: Umutiti sir i pavlaku viljuškom, pa dodati origano i sjediniti. Fil podeliti na dva dela.
3. Ohlađeni rolat odviti, skloniti
pek papir i premazati polovinom fila. Preko fila poređati tanko isečene
listove šunke. Premazati drugom polovinom fila, pa preko poređati sitno
iseckana jaja. Uviti u rolat, premazati kiselom pavlakom i ukrasiti po
želji.
4. Žuti rolat: Umutiti dobro
žumanca, dok ne postanu kremasta masa. Dodati jogurt, brašno, pecivo i
so. Sjediniti. Sipati u pleh, preko pek papira. Peći na 160 stepeni.
Ispečeno testo, zajedno sa papirom uviti u rolat i ostaviti da se
ohladi.
5. Fil za žuti rolat: Sir izmešati
sa krem sirom i umutiti viljuškom. Dodati ajvar i sjediniti. Ohlađeni
rolat odmotati, skloniti papir, pa premazati pripremljenim filom. Sa obe
strane rolata staviti u dva reda šunku uvijenu u rolnice, a po sredini
poređati šunku isečenu na listiće. Uviti testo u rolat, premazati
mešavinom kisele pavlake i majoneza, pa ukrasiti po želji.
Коментари
Постави коментар