Prilog uz pohovanu ribu
Potrebno je:
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 manja tikvica
- 1 veza blitve
- 100 g pirinča
- 1 kisela pavlaka
- biljni začin
- biber
- ulje
Priprema
1. Na ulju staviti da se prži sitno
iseckana glavica crnog luka. Odmah dodati očišćenu i na kockice isečenu
tikvicu. Dinstati, na laganoj vatri, pet minuta. Blitvu očistiti i
iseckati sitno. Dodati je masi sa lukom. Nastaviti sa dinstanjem, 2-3
minuta, pa dodati očišćen pirinač. Posuti biljnim začinom i biberom, pa
naliti vrelu vodu, da prekrije pirinač. Promešati. Nastaviti sa
dinstanjem, na tihoj vatri, dok pirinač ne upije vodu. Na kraju dodati
kiselu pavlaku, promešati, ako treba dosoliti i poslužiti kao prilog uz
pohovanu ribu.
Коментари
Постави коментар