Posna salata sa kupusom i cveklom (na vodi)
Potrebno je:
- 1/2 manje glavice kupusa
 - 2 veće šargarepe
 - 3 češnja belog luka
 - (ili 1 struk mladog belog luka)
 - 1 domaća ukiseljena cvekla
 - (ili kupovna u tegli)
 - 1 kašičica soli
 - 1/2 kašičice šećera
 
Priprema
      1. Kupus iseckati, uobičajeno za 
salatu. Dodati krupno izrendanu šargarepu, sitno iseckani beli luk, 
posuti sa solju i šećerom i izgnječiti rukom. Cveklu iseckati krupnije, a
 količina je po želji. (Ja sam dodala pola tegle, od 1 kg,, jer cveklu 
svi volimo ). Promešati, pa naliti sokom od cvekle. Količinu sami 
odredite, da li više volite kiselo ili ne. Sve sjediniti i ostaviti u 
frižideru, oko pola sata, pa poslužiti.  
     
    



Коментари
Постави коментар