Posna salata sa kupusom i cveklom (na vodi)
Potrebno je:
- 1/2 manje glavice kupusa
- 2 veće šargarepe
- 3 češnja belog luka
- (ili 1 struk mladog belog luka)
- 1 domaća ukiseljena cvekla
- (ili kupovna u tegli)
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice šećera
Priprema
1. Kupus iseckati, uobičajeno za
salatu. Dodati krupno izrendanu šargarepu, sitno iseckani beli luk,
posuti sa solju i šećerom i izgnječiti rukom. Cveklu iseckati krupnije, a
količina je po želji. (Ja sam dodala pola tegle, od 1 kg,, jer cveklu
svi volimo ). Promešati, pa naliti sokom od cvekle. Količinu sami
odredite, da li više volite kiselo ili ne. Sve sjediniti i ostaviti u
frižideru, oko pola sata, pa poslužiti.
Коментари
Постави коментар