Punjena posna paprika (na vodi)
Potrebno je:
- 15 srednjih babura za punjenje
- 100 g crvenih sojinih ljuspica
- 150 g šampinjona
- 100 g pirinča
- 100 g kukuruza šećerca
- 100 g poluobarene pšenice
- 2 srednje glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 srednje šargarepe
- suvi biljni začin
- biber
- 1 kašika aleve paprike
- 1 veza peršuna
Za preliv:
- 1/2 l pasiranog paradajza
- 3 kašike brašna
- 1 l vode
- suvi biljni začin
Priprema
1. Paprike očistiti i pripremiti za
punjenje. Soju preliti vrelom vodom i ostaviti da nabubri. Crni luk,
beli luk, šampinjone i šargarepu sitno iseckati. Peršun, takođe,
iseckati sitno.
2. U veću vanglu staviti, dobro,
oceđenu soju, pa dodati crni i beli luk, šampinjone, šargarepu, kukuruz
šećerac, poluobarenu pšenicu, peršun i pirinač. Sve dobro promešati.
Posuti sa alevom paprikom i začinima, po ukusu.
3. Pripremljenom smesom napuniti paprike i poređati ih (uspravno) u dubljoj posudi. Otvore paprika posuti sa brašnom.
4. Preliv: U šerpu sipati pasirani
paradajz i pola litra vode, pa staviti na šporet, da provri. U ostatak
vode razmutiti brašno, pa sipati u provreli paradajz. Začiniti po ukusu.
Čim smesa, ponovo, provri sipati preko paprika i staviti paprike da se
kuvaju. Paprike kuvati na tihoj temperaturi, oko 1,5 sat. Poslužiti.
Коментари
Постави коментар