Punjena posna paprika (na vodi)
Potrebno je:
- 15 srednjih babura za punjenje
 - 100 g crvenih sojinih ljuspica
 - 150 g šampinjona
 - 100 g pirinča
 - 100 g kukuruza šećerca
 - 100 g poluobarene pšenice
 - 2 srednje glavice crnog luka
 - 2 čena belog luka
 - 2 srednje šargarepe
 - suvi biljni začin
 - biber
 - 1 kašika aleve paprike
 - 1 veza peršuna
 
Za preliv:
- 1/2 l pasiranog paradajza
 - 3 kašike brašna
 - 1 l vode
 - suvi biljni začin
 
Priprema
      1. Paprike očistiti i pripremiti za 
punjenje. Soju preliti vrelom vodom i ostaviti da nabubri. Crni luk, 
beli luk, šampinjone i šargarepu sitno iseckati. Peršun, takođe, 
iseckati sitno. 
     
    
      2. U veću vanglu staviti, dobro, 
oceđenu soju, pa dodati crni i beli luk, šampinjone, šargarepu, kukuruz 
šećerac, poluobarenu pšenicu, peršun i pirinač. Sve dobro promešati. 
Posuti sa alevom paprikom i začinima, po ukusu.
     
    
      3. Pripremljenom smesom napuniti paprike i poređati ih (uspravno) u dubljoj posudi. Otvore paprika posuti sa brašnom.
     
    
      4. Preliv: U šerpu sipati pasirani 
paradajz i pola litra vode, pa staviti na šporet, da provri. U ostatak 
vode razmutiti brašno, pa sipati u provreli paradajz. Začiniti po ukusu.
 Čim smesa, ponovo, provri sipati preko paprika i staviti paprike da se 
kuvaju. Paprike kuvati na tihoj temperaturi, oko 1,5 sat. Poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар