Meso sa bukovačom
Potrebno je:
- 1,5 kg svinjskog mesa od buta
- 400 g bukovače
- 300 g šampinjona
- 1,5 kg krompira
- 2 veće šargarepe
- 100 g celera
- 100 g paškanata
- 100 g korena od peršuna
- 3 kašičice slatke aleve paprike
- 2 kašičice ljute mlevene paprike
- 250 ml belog vina
- suvi biljni začin
- biber
- mast
Priprema
1. Krompir očistiti i iseći na
četvrtine. Šargarepu iseći na štapiće, a paškanat, koren peršuna i celer
iseći na kockice. Šampinjone iseći na četvrtine, a bukovaču samo rukom
iscepkati. Pomešati svo povrće i začiniti sa biberom i biljnim suvim
začinom.
2. Meso iseći na krupnije komade.
Staviti ga u odgovarajuću posudu, pa posuti po njemu alevu papriku, obe
vrste, biber i biljni suvi začin. Dobro izmešati.
3. Pomešati povrće i meso. Dobro
promešati.
Uzeti pekač i po dnu staviti 2 kašike masti. Sipati pripremljeno
povrće sa mesom, pa, po vrhu, opet, staviti 2 kašike masti. Uz ivicu
pekača sipati belo vino. Poklopiti posudu, pa staviti u prethodno
zagrejanu rernu, na 200 stepeni, oko 75 minuta.
Коментари
Постави коментар