Domaća lepinja
Potrebno je:
- 500 g mekog brašna
 - 400 ml vode
 - 1 kockica kvasca
 - 1 kašika ulja
 - 1 kašičica šećera
 - 2 kašičice soli
 
Priprema
      1. Kvacas staviti u pola mlake vode 
sa šećerom da naraste. U brašno staviti ulje i so, sipati vodu sa 
kvascem i ostatak mlake vode i mutiti mikserom, žicama za testo, nekoliko
 minuta. Testo je jako mekano, ne može se mestiti rukama. Ostaviti oko 
30 minuta da naraste, pa premesiti mikserom. Ostaviti još 30 minuta, pa 
još jednom premesiti.
     
    
      2. Sada testo pažljivo istresti na 
površinu za mešenje koje je posuto sa dosta brašna. Polako ga samo 
okrenuti tako da obe strane budu uvaljanje u brašno. 
     
    
      3. Tepsiju prečnika 26cm, prekriti 
pek papirom, stranice namazati posnim margarinom, pažljivo prebaciti testo, 
pokriti i ostaviti da testo ponovo naraste. Rernu zagrejati na 200 
stepeni, pa staviti lepinju da se peče (premazati samo vodom lepinju). 
Posle 10-ak minuta, smanjiti na 180 stepeni i peći dok lepinja ne 
porumeni. Pečenu i vrelu lepinju, odmah umotati u kuhinjsku krpu i 
ostaviti da se ohladi.
     
    
     Savet:
    
     Ako želite da korica ostane hrskava, lepinju nemojte umotavati u krpu.
    



Prava domaca lepinja,vidi sepo njoj kako je dobra.Pozdrav tebi draga VERICE:)
ОдговориИзбришиHvala, mila! I ja tebi šaljem veliki pozdrav.
ОдговориИзбриши