Punjena paprika sa piletinom
Potrebno je:
- 1/2 kg mlevenog, belog, pilećeg mesa
 - 80 g pirinča
 - 3 veće šargarepe
 - 3 kašike soje u ljuspicama
 - 200 g šampinjona
 - 2 veće glavice crnog luka
 - 1 kašika aleve paprike
 - suvi biljni začin
 - biber
 - 200 ml ulja
 - 12 paprika babura, srednjih
 
Sos :
- 1/2 l paradajza sa bosiljkom i origanom
 - 1/2 l vode
 - 2 kašike brašna
 - 1 kašika šećera
 - 3 čena belog luka
 - 2 lovorova lista
 - so
 
Priprema
      1. Soju potopiti sa malo vode i ostaviti 10-ak minuta, da nabubri. Crni luk, šargarepu i šampinjone iseckati sitno. 
     
    
      2. U dublju posudu sipati ulje, pa 
dodati mleveno pileće meso, isecknu šargarepu, crni luk i šampinjone, 
kao i isceđenu soju, alevu papriku, oprani pirinač, biozačin i biber ( 
biber i biozačin dodati po ukusu ). Sve dobro sjediniti i, ako je 
potrebno, dodati još ulja. 
     
    
      3. Baburama izvaditi drške i napuniti ih sa pripremljenom smesom. Poređati ih u dublju posudu, koja može da se stavi u rernu. 
     
    
      4. Sos : U vodu staviti brašno i 
žicom za mućenje ga rastvoriti, da nema grudvica. Vodu sa razmućenim 
brašnom sipati u posudu, u kojoj ste već sipali paradajz i sjediniti. 
Dodati šećer. So staviti po ukusu. 
     
    
      5. Pripremljeni sos preliti preko 
poređanih paprika i staviti, očišćeni i na pola presečeni, beli luk, kao
 i listove lorbera. Dobro zatvoriti folijom i staviti, u prethodno 
zagrejanu rernu, na 180 stepeni, da se peče jedan sat ( vreme se računa 
od kada jelo provri ).  Posle datog vremena izvaditi posudu, skloniti 
foliju i vratiti da se jelo samo malo zapeče. 
Ja nisam htela da ga vraćam da se zapeče, jer mi se svidelo i 
nezapečeno.
     
    



Odlicna ideja,prelepo izgledaju paprike,moracu ovo da probam. :)
ОдговориИзбришиVrlo su ukusne, Divna, uverićeš se i sama, kada ih isprobaš. Pozdrav!
ОдговориИзбриши