Miš maš sa pilećim kobasicama
Potrebno je:
200 g pilećih kobasica
400 g pečenih paprika
1 konzerva pelata (oceđena masa 240g)
100 g crnog luka
4 jaja
200 g domaćeg kravljeg sira (ili feta sir)
peršun, suvi biljni začin i mleveni biber
ulje
Priprema:
1. Pileće kobasice iseći na krugove. pečenu papriku očistiti od semenki i iseći je na kocke. Crni luk iseći na kockice. Sir izmrviti viljuškom.
2. U dubljoj posudi sipati ulje i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje dodati pileće kobasice i propržiti ih, malo da porumene. Zatim, ubaciti crni luk i nastaviti prženje dok luk ne omekša. Dodati pečenu papriku i paradajz pelat (prethodno iseckan). Promešati i posuti suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu. U polupokrivenoj posudi pržiti jelo na srednjoj temperaturi oko 10 minuta.
3. Jaja razbiti u manju posudu i žicom za mućenje ih sjediniti. Dodati izdrobljeni sir i promešati. Smesu sa jajima sipati u jelo. Mešati dok se jaja ne isprže. Jelo poslužiti posuto iseckanim peršunom.
Коментари
Постави коментар