Slani mafini
200 g mekog brašna
4 jajeta
1 kesica praška za pecivo
100 ml ulja
200 ml jogurta
100 g sveže crvene paprike
100 g šargarepe
100 g sira trapista
100 g pečenice
100 g mariniranih šampinjona
1 kašika sveže iseckanog peršuna
1 kašičica soli
Priprema:
1. Svežu papriku, šargarepu, pečenicu i marinirane šampinjone iseći na kockice. trapist krupno narendati.
2. Odvojiti belanca od žumanaca. belanca staviti u dublji sud, dodati so i čvrsto ih umutiti. Dodati žumanca i mutiti dok se ne dobije penasta smesa. Ubaciti ulje, jogurt, prašak za pecivo i sjediniti sa jajima. Dodati sve iseckane sastojke, kao i izrendani sir. Promešati kašikom.
3. Ako koristite silikonske kalupe za mafine ne treba ih podmazivati (treba dva kalupa, dobija se 24 mafina). Obične kalupe podmazati maslacem ili sigurnije je da u nji stavite papirne korpice za pečenje. Ravnomerno rasporediti umućenu smesu, s tim da kalupe ne punite do vrha (otprilike se stavlja po 1,5 puna kašika smese).
4. Staviti mafine da se peču, u prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni. Mafini kada porumene (ja sam ih u rerni sa ventilatorom pekla 25 minuta) izvaditi ih iz rerne, sačekati da se prohlade, pa ih izvaditi iz kalupa i poslužiti.
Коментари
Постави коментар