Brza pogača
Potrebno je:
300 g brašna
1 kašičica soli
1 kesica praška za pecivo
3 jaja
150 ml mleka
250 ml kiselog mleka
100 ml ulja
Priprema:
1. Tepsiju veličine 26cm dobro premazati uljem, ili dno tepsije prekriti pek papirom a stranice premazati uljem.
2. U vanglicu staviti brašno, dodati so i prašak za pecivo. Promešati. Zatim, dodati jaja, mleko, kiselo mleko i ulje. Žicom za mućenje dobro sjediniti sastojke. Testo sipati u pripremljeni pleh i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni.
3. Kada pogača dobije rumenu koricu (probati čačkalicom da li je pečena) izvaditi tepsiju iz rerne. Pogaču prebaciti na veću kuhinjsku krpu, umotati je i ostaviti da se prohladi. Poslužite je uz sir, kajmak, paradajz, papriku...
Recept sam videla na blogu Šerpica-domaći recepti
Коментари
Постави коментар