Desert iz čaše sa jagodama
Potrebno je:
300 g jagoda
50 g šećera
2 kesice burbon vanilinog šećera
130 + 30 ml vode
2 male kašičice (vrhom pune) gustina
Čokoladni krem:
1 kesica krem pudinga sa ukusom čokolade (ne kuva se)
300 ml hladnog mleka
Krem sa pavlakom:
200 ml slatke pavlake
180 g kisele pavlake (20% mm)
2 kašike tečnog meda
Priprema:
1. Jagode iseckati na kockice (ne suviše male) i staviti ih u manju šerpicu. Dodati šećer, burbon vanilu i preliti sa 130 ml vode. Promešati i staviti na šporet. Od momenta vrenja kuvati 4 minuta. Gustin rastvoriti u 30 ml vode, dodati u jagode i kuvati još jedan minut. Skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi, dok se ne napravi krem.
2. Čokoladni krem: U posudu staviti krem puding u prahu, sipati hladno mleko i umutiti (jedan minut mutiti najmanjom brzinom, pa još dva minuta najvećom brzinom).
3. Krem sa pavlakom: Slatku pavlaku staviti u odgovarajuću posudu i umutiti je mikserom (treba da ostane blago umućena, ne treba da bude čvrsta). Dodati kiselu pavlaku i med, pa dobro sjediniti (možete mikserom sa najmanjom brzinom ili varjačom).
4. Desert rasporediti u šest čaša od 200 ml. Na dno čaše prvo staviti čokoladni krem (to možete da uradite poslastičarskom kesom ili kašičicom), zatim ravnomerno rasporediti krem sa pavlakom - preko krema iseckati po dve jagode (to mošete i da izostavite) i na kraju sipati sos sa jagodama (da vas ne buni, sos je malo ređi ali stajanjem u frižideru on će da se stegne). Desert ostaviti u frižider najmanje jedan sat, pa ga poslužite.
male kašičice vrhom pune gustimarnPoo je:
Коментари
Постави коментар