Krompir sa začinima iz rerne



Potrebno je:

1 kg krompira

Mešavina za krompir:

2 kašičice suvog biljnog začina
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica origana
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica suve majčine dušice
2 kašičice suvog peršuna
1 kašičica aleve paprike
2 kašike kukuruznog brašna
1 kašika pšeničnog brašna

Priprema:

1. Navedenu mešavinu sastojaka staviti u manju posudu i dobro sjediniti. Krompir očistiti i iseći na osmine (krompir prepoloviti po dužini, pa svaku polovinu iseći na četiri dela).

2. Isečeni krompir staviti u veću posudu i posuti ga sa četiri pune kašičice pripremljene mešavine, a ostatak začina staviti u teglicu i čuvati za sledeći put. Krompir kašikom dobro promešati da bi svako parče bilo obavijeno začinima.

3. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Uzeti veliki pleh od rerne i prekriti ga pek papirom. Papir premazati sa uljem. Izručiti krompir i rasporediti ga da bude u jednom redu. Svako parče krompira kašičicom preliti sa po malo ulja. Staviti da se peče.

4. Kada krompir porumeni, izvaditi ga i poslužiti sa prilogom i salatom po želji. Uživajte u krompirićima kod kojih je spoljašnost izvanredno hrskava a sredina mekana.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови