Testenina sa slaninicom i povrćem
Potrebno je:
300 g testenine po želji
300 g dimljene mesnate slaninice
2 struka mladog crnog luka
3 veća češnja belog luka
1 veća šargarepa
300 g miks povrća (grašak, crveni pasulj i kukuruz šećerac)
100 g šampinjoma
2 veća paradajza
500 ml pavlake za kuvanje
200 g izrendanog kačkavalja (gauda)
ulje
Začini:
1 kašičica origana
1 kašičica timijana
2 kašičice suvog biljnog začina
1 kašičica bibera
Priprena:
1. Dimljenu mesnatu slaninicu iseći na trake (dužine 4cm a debljine 1cm). Mladi crni luk iseći na krugove, beli luk sitno iseckati, šargarepu iseći na kocke a šampinjone iseći na deblje listiće. Paradajz oljuštiti i iseći na kockice. kačkavalj krupno izrendati.
2. U dublju i širu posudu sipati ulje i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje ubaciti iseckanu slaninu i samo je malo propržiti, toliko da pusti svoju aromu. Zatim ubaciti svo povrće (crni i beli luk, šargarepu, grašak, crveni pasulj, kukuruz šećerac, šampinjone i paradajz). Dobro promešati, poklopiti i dinstati na srednjoj temperaturi.
3. Za to vreme staviti testeninu da se skuva, prema uputstvu sa pakovanja. Skuvanu testeninu ocediti i ostaviti na stranu.
4. Kada je povrće otpustilo vodu, posuti jelo sa začinima i dobro promešati. Dalje jelo dinstati otklopljeno, sve dok pri dnu ne ostane samo malo tečnosti. Tada sipati pavlaku za kuvanje, promešati i ostaviti da provri. Probati da li treba dodati još šta od začina. Posle dva minuta krčkanja ubaciti kačkavalj i pustiti da se kačkavalj otopi, uz povremeno mešanje. Na kraju, ubaciti testeninu, dobro promešati i poslužiti.
Коментари
Постави коментар