Gibanica za 30 minuta
Potrebno je:
- 500 g kora za gibanicu
 - 250 g sitnog sira
 - 50 g kajmaka
 - 600 ml kiselig mleka
 - 80 g brašna
 - 1 kašičica sode bikarbone
 - 5 jaja
 - 100 ml ulja
 - soli po ukusu
 
Priprema
      1. Pomešati sir i kajmak, dodati 
brašno pomešano sa sodom bikarbonom i kiselim mlekom. Sve dobro izmešati
 žicom za mućenje. U smesu dodavati jedno po jedno jaje, neprekidno 
mešajući. Dodati ulje i posiliti po ukusu.
     
    
      2. Kore iscepkati. Ubacivati po malo
 u fil i stalno mešati. Tako dobijenu smesu sipati u nepodmazan pleh i 
peći u zagrejanoj rerni na 170 stepeni.
     
    
      3. Za to vreme, 4 šoljice za belu 
kafu (iste visine) okrenuti naopako i rasporediti tako da se uglovi 
tepsije mogu na njih osloniti. Pečenu gibanicu odmah okrenuti naopako 
tako da se uglovi tepsije naslanjaju na postavljene šolje. Ostaviti tako
 pola sata da se hladi (donji sloj pite je zalepljen za tepsiju, tako da
 pita ne bi trebalo da ispadne već da postane fino vazdušasta). Posle 
toga pitu okrenuti normalno i iseći.
     
    



Коментари
Постави коментар