Sos za pečenu i dinstanu piletinu
Potrebno je:
- 30 g iseckanog kikirikija
- 1 kašika ulja
- 2 kašičice putera od kikirikija
- 2 kašike kisele pavlake
- 100 ml vode
- 1/3 kockice za pileću supu
Priprema
1. Svesku za recepte, koju vidite,
morala sam da prikažem, zato što sam je dobila od drage prijateljice i kume, Zore,
koja zna za moju najveću slabost, a to je - prikupljanje i isprobavanje recepata.
2. Sos: 100 ml vode staviti da proključa. Kada proključa staviti trećinu kockice za supu i rastopiti je.
3. U manjoj šerpici staviti kašiku
ulja i kada se ugreje izručiti iseckani kikiriki. Pržiti, na tihoj
vatri, dok dobije blagu braon boju. Kada kikiriki promeni boju sipati
pripremljenu supu i izmešati. Zatim dodati puter od kikirikija i kiselu
pavlaku. Sve dobro promešati i kuvati dok se zgusne.
4. Ovaj sos je fantastičan za prelivanje pečene ili dinstane piletine. Probajte, pa ćete se uveriti i sami.
Коментари
Постави коментар