Sos za pečenu i dinstanu piletinu
Potrebno je:
- 30 g iseckanog kikirikija
 - 1 kašika ulja
 - 2 kašičice putera od kikirikija
 - 2 kašike kisele pavlake
 - 100 ml vode
 - 1/3 kockice za pileću supu
 
Priprema
      1. Svesku za recepte, koju vidite, 
morala sam da prikažem, zato što sam je dobila od drage prijateljice i kume, Zore, 
koja zna za moju najveću slabost, a to je - prikupljanje i isprobavanje recepata.
     
    
      2. Sos: 100 ml vode staviti da proključa. Kada proključa staviti trećinu kockice za supu i rastopiti je. 
     
    
      3. U manjoj šerpici staviti kašiku 
ulja i kada se ugreje izručiti iseckani kikiriki. Pržiti, na tihoj 
vatri, dok dobije blagu braon boju. Kada kikiriki promeni boju sipati 
pripremljenu supu i izmešati. Zatim dodati puter od kikirikija i kiselu 
pavlaku. Sve dobro promešati i kuvati dok se zgusne.
     
    
      4. Ovaj sos je fantastičan za prelivanje pečene ili dinstane piletine. Probajte, pa ćete se uveriti i sami.
     
    



Коментари
Постави коментар