Čorba sa pečurkama
Potrebno je:
- 100 g pečuraka
 - 1 veći krompir
 - 1 veća šargarepa
 - 1 struk mladog, crnog luka
 - 1 mlada (manja) tikvica
 - sveža mirođija
 - suvi biljni začin
 - biber
 - pavlaka
 - ulje
 - 1 kockica pileće supe
 
Priprema
      1. Crni luk iseckati sitno, i 
staviti na malo ulja, da se proprži. Pečurke iseckati na listiće, 
krompir i tikvicu krupno narendati, a šargarepu sitno narendati. Sve 
dodati proprženom luku, promešati, pa naliti sa 1l vrele vode.
     
    
      2. Ostaviti čorbicu da proključa, pa
 dodati kockicu za supu i začine. Neka čorbica blago vri, oko 30 minuta.
 Zatim čobu ispasirati, ako treba dosoliti i poslužiti. U svaki tanjir 
čorbe staviti po jednu kašiku kisele pavlake.
     
    



Коментари
Постави коментар