Čorba sa pečurkama
Potrebno je:
- 100 g pečuraka
- 1 veći krompir
- 1 veća šargarepa
- 1 struk mladog, crnog luka
- 1 mlada (manja) tikvica
- sveža mirođija
- suvi biljni začin
- biber
- pavlaka
- ulje
- 1 kockica pileće supe
Priprema
1. Crni luk iseckati sitno, i
staviti na malo ulja, da se proprži. Pečurke iseckati na listiće,
krompir i tikvicu krupno narendati, a šargarepu sitno narendati. Sve
dodati proprženom luku, promešati, pa naliti sa 1l vrele vode.
2. Ostaviti čorbicu da proključa, pa
dodati kockicu za supu i začine. Neka čorbica blago vri, oko 30 minuta.
Zatim čobu ispasirati, ako treba dosoliti i poslužiti. U svaki tanjir
čorbe staviti po jednu kašiku kisele pavlake.
Коментари
Постави коментар