Torta sa voćem
Kora:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike hladne vode
Krem:
- 500 ml voćnog jogurta (jagode)
- 180 g prah šećera
- 500 ml slatke pavlake (Hole)
- 300 g crvenog voća (jagode, maline...)
- 2 kesice (po 10g) želatina u prahu
Dekoracija:
- voće po izboru (raznih boja)
- 1 kesica preliva za tortu (Dr. Ouetker)
Priprema
1. U kalupu sa obručem (vel. 28cm) staviti pek papir, a
ivice namazati margarinom i posuti brašnom. Belanca umutiti u čvrst
sneg, pa dodati šećer. Još malo mutiti, pa dodati žumanca ( muteći mikserom sjediniti ih sa umućenim belancima), pa dodati brašno,
kakao, prašak za pecivo, 2 kašike vode i sve kašikom izmešati. Sipati u
kalup i ispeći koru. Ispečenu koru ohladiti i vodoravno preseći, da se dobiju dve
kore.
2. Krem: Slatku pavlaku dobro umutii
mikserom. U drugom sudu izmešati voćni jogurt i prah šećer. U manjoj
šerpi, želatin izmešati sa 8 kašika vode, ostaviti 10-ak minuta da
nabubri, pa onda staviti na vatru da se otopi, ali ne sme da provri.
Otopljen želatin odmah sipati u jogurt i lagano promešati. Dodavati u
ulupanu slatku pavlaku neprestao mešajući najmanjom brzinom na mikseru
dok se masa ne ujednači. U smesu dodati voće (ako su jagode krupnije
iseći ih), i sve još jednom kašikom polako promešati. Na tacnu za tortu
staviti jednu koru. Na nju staviti obruč od kalupa. Na koru sipati krem,
pa na krem staviti drugu koru. Blago pritisnuti rukom, da se krem i
kora zalepe jedno za drugo. Tortu staviti u frižider na 1h, pa je
ukrasiti po želji. Voće poređati na koru da se dobije lep izgled. Kesicu
preliva za torte (Dr. Ouetker), spremiti prema uputsvu na kesici i
sipati po jednu kašiku toplog preliva na svaku voćkicu, dok se ne utroši
sva količina preliva. Sada tortu ostaviti u frižider 24h, a pred
služenje, nožem odvojiti krem od obruča, skinuti obruč i poslužiti
tortu.
Коментари
Постави коментар