Brza paradajz čorba
Potrebno je:
- 3 kašike ulja
 - 2 kašike brašna
 - 3 češnja belog luka
 - 500 ml pasiranog kuvanog paradajza
 - 500 ml vode
 - 1 kašika šećera
 - 1 kašičica suvog biljnog začina
 - peršun
 - biber
 - testenina
 
Priprema
      1. U šerpici na zagrejanom ulju propržiti, oko minut, sitno iseckan beli luk. Odmah dodati brašno i promešati.
     
    
      2. Šerpicu skloniti sa vatre i 
postepeno dodavati paradajz uz neprekidno mešanje da se ne stvore 
grudvice. Dodadati vodu i vratiti da se kuva.
     
    
      3. Odmah dodati testeninu (po izboru). Zatim dodati šećer, suvi biljni začin, peršun (suvi ili sveži) i na kraju pobiberiti.
     
    



Коментари
Постави коментар