Cimet pužići
Testo :
500 g brašna
100 g šećera
180 ml mleka
80 g masti (ili maslaca)
1/2 kockice kvasca
1 jaje
1 kašičica soli
Fil :
100 g suvog grožđa
3 kašike šećera
1 kašika cimeta
4 kašike džema od višanja (ili džema po vašem ukusu)
Priprema :
1. U toplom mleku, sa dodatkom kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati so, šećer, jaje, rastopljenu mast (ili rastopljeni maslac) i pripremljeni kvasac, Zamesiti testo i ostaviti ga, da uskisne.
2. Uskislo testo prebaciti na, pobrašnjenu, radnu površinu i razviti ga u pravougaoni oblik, vel. 40cm x 30cm. Razvijeno testo premazati džemom. U odgovarajućoj posudi pomešati šećer i cimet, pa dobijenu mešavinu posuti preko testa. Na kraju, po celoj kori, staviti suvo grožđe, koje je, prethodno, bilo potopljeno u rum, oko 15 minuta.
3. Filovanu koru uviti u rolat. Rolat iseći na parčiće, debljine 2cm, pa ih poređati u pleh, preko pek papira.
4. Ostaviti testo da naraste, a za to vreme ugrejati rernu, na 170 stepeni. Narasle pužiće premazati mešavinom žumanceta i mleka. Staviti da se peču, dok ne dobiju lepu rumenu boju.
Коментари
Постави коментар