Kapućino torta sa lešnicima
Prvi sloj:
- 1 kesica krem šlaga od čokolade
 - 200 ml mleka
 - 200 g mlevenog keksa
 
Drugi sloj:
- 1 kesica običnog šlaga
 - 200 ml mleka
 - 200 g lešnik napolitanke
 - 50 g lešnika
 
Treći sloj:
- 1 kesica krem šlaga od vanile
 - 150 ml mleka
 - 100 g čokolade za kuvanje
 
Četvrti sloj :
- 1 kesica običnog šlaga
 - 200 ml mleka
 - 4 kesice kapućino praha
 - 4 kašike mlevene plazme
 
Priprema
      1. Prvi sloj: Umutiti čokoladni šlag
 sa 200 ml mleka. U umućeni šlag dodati 200 g mlevenog keksa, i kašikom 
sve sjediniti. Ovu smesu staviti u kalup za tortu (vel.26cm), sa obručem, i 
poravnati.
     
    
      2. Drugi sloj: Umutiti kesicu 
običnog šlaga sa 200 ml mleka. Dodati 200g samlevenih lešnik 
napolitanki, i 50g samlevenih lešnika (prethodno malo proprženih). Ovu 
smesu staviti preko prvog sloja.
     
    
      3. Treći sloj: Umutiti kesicu krem šlaga od vanile sa 150 ml mleka. Dodati 100 g krupno rendane čokolade i sipati u kalup.
     
    
      4. Četvrti sloj: Umutiti kesicu 
običnog šlaga sa 200 ml mleka. Dodati kapućino prah  (cappuchino clasik 
prah) i mlevenu plazmu. Staviti u kalup i sve dobro poravnati. Odozgo 
narendati čokoladu.
     
    
      5. Kalup za tortu staviti u 
zamrzivač na 3-4 sata. Zatim tortu izvaditi, skinutu obruč i staviti 
tortu u frižider, malo da odstoji, da bi se lakše sekla.
     
    



Коментари
Постави коментар