Kapućino torta sa lešnicima
Prvi sloj:
- 1 kesica krem šlaga od čokolade
- 200 ml mleka
- 200 g mlevenog keksa
Drugi sloj:
- 1 kesica običnog šlaga
- 200 ml mleka
- 200 g lešnik napolitanke
- 50 g lešnika
Treći sloj:
- 1 kesica krem šlaga od vanile
- 150 ml mleka
- 100 g čokolade za kuvanje
Četvrti sloj :
- 1 kesica običnog šlaga
- 200 ml mleka
- 4 kesice kapućino praha
- 4 kašike mlevene plazme
Priprema
1. Prvi sloj: Umutiti čokoladni šlag
sa 200 ml mleka. U umućeni šlag dodati 200 g mlevenog keksa, i kašikom
sve sjediniti. Ovu smesu staviti u kalup za tortu (vel.26cm), sa obručem, i
poravnati.
2. Drugi sloj: Umutiti kesicu
običnog šlaga sa 200 ml mleka. Dodati 200g samlevenih lešnik
napolitanki, i 50g samlevenih lešnika (prethodno malo proprženih). Ovu
smesu staviti preko prvog sloja.
3. Treći sloj: Umutiti kesicu krem šlaga od vanile sa 150 ml mleka. Dodati 100 g krupno rendane čokolade i sipati u kalup.
4. Četvrti sloj: Umutiti kesicu
običnog šlaga sa 200 ml mleka. Dodati kapućino prah (cappuchino clasik
prah) i mlevenu plazmu. Staviti u kalup i sve dobro poravnati. Odozgo
narendati čokoladu.
5. Kalup za tortu staviti u
zamrzivač na 3-4 sata. Zatim tortu izvaditi, skinutu obruč i staviti
tortu u frižider, malo da odstoji, da bi se lakše sekla.
Коментари
Постави коментар