Ćufte u sosu
Ćufte:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 jaje
- 1 glavica crnog luka, sitno iseckanog
- 3 češnja belog luka, sitno iseckanog
- 2 kašike prezli
- 2 kašikice suvog biljnog začina
- 1 kašika ulja
- so
- biber
- 2 kašikice mlevene slatke paprike
Sos:
- 500 ml pasiranog soka od paradajza
- 6 dl čaše vode
- 50 ml ulja
- 3 kašike brašna
- so
- 1 kašika šećera
Priprema
1. Izmešati sve navedene sastojke za ćufte (so i biber staviti po ukusu) i ostaviti najmanje 1/2 sata u frižideru, zatim oblikovati loptice željene veličine.
2. Sos: Propržiti malo brašno na
ulju, dodati pasirani paradajz, izmešati i polako dodavati vodu (sami
odrediti gustinu sosa), zatim dodati so i šećer. Čim proključa, dodavati
jednu po jednu lopticu mesa, smanjiti temperaturu (samo da krčka) i
kuvati oko 40 minuta. S vremena na vreme protresti šerpu, da sos ne zagori. Služiti uz pire krompir.
Коментари
Постави коментар