Ćufte u sosu
Ćufte:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
 - 1 jaje
 - 1 glavica crnog luka, sitno iseckanog
 - 3 češnja belog luka, sitno iseckanog
 - 2 kašike prezli
 - 2 kašikice suvog biljnog začina
 - 1 kašika ulja
 - so
 - biber
 - 2 kašikice mlevene slatke paprike
 
Sos:
- 500 ml pasiranog soka od paradajza
 - 6 dl čaše vode
 - 50 ml ulja
 - 3 kašike brašna
 - so
 - 1 kašika šećera
 
Priprema
      1. Izmešati sve navedene sastojke za ćufte (so i biber staviti po ukusu) i ostaviti najmanje 1/2 sata u frižideru, zatim oblikovati loptice željene veličine.
     
    
      2. Sos: Propržiti malo brašno na 
ulju, dodati pasirani paradajz, izmešati i polako dodavati vodu (sami 
odrediti gustinu sosa), zatim dodati so i šećer. Čim proključa, dodavati 
jednu po jednu lopticu mesa, smanjiti temperaturu (samo da krčka) i 
kuvati oko 40 minuta. S vremena na vreme protresti šerpu, da sos ne zagori. Služiti uz pire krompir.
     
    



Коментари
Постави коментар