Šne nokle
Šne nokle:
- 1 l mleka
- 6 belanaca
- 9 kašika šećera
- 3 vanilina šećera
- 1 kašika limunovog soka
Krem:
- 6 žumanaca
- 6 kašika kašika šećera
- 3 kašike pudinga od vanile
- 150 ml mleka
Priprema
1. Staviti mleko da provri sa 6
kašika šećera i vanil šećerom. Posebno umutiti sneg od 6 belanaca, 3
kašike šećera i sokom od limuna. Uzimati po kašičicu šlaga (od
belanaca), stavljati u mleko koje vri (ne sme jako da ključa), pa obe
strane kuvati oko 3 minuta. Kuvane knedle vaditi rešetkastom kašikom i
ređati ih u posudu koja vama odgovara.
2. Krem: Umutiti 6 žumanaca sa 6
kašika šećera. dodati 3 kašike pudinga pa sve razrediti sa 150 ml
hladnog mleka. Sve zajedno sipati u vrelo mleko (gde su se kuvala
belanca). Kuvati dok se krem ne zgusne. Krem preliti preko šne nokli, pa
poslužiti kada se dobro ohladi.
Ko bi ikad pomislio da če ovaj jednostavan desert osvojiti tolika srca, I mi ga volimo i često pravimo
ОдговориИзбриши