Šne nokle

Šne nokle:

  • 1 l mleka
  • 6 belanaca
  • 9 kašika šećera
  • 3 vanilina šećera
  • 1 kašika limunovog soka

Krem:

  • 6 žumanaca
  • 6 kašika kašika šećera
  • 3 kašike pudinga od vanile
  • 150 ml mleka

Priprema

1. Staviti mleko da provri sa 6 kašika šećera i vanil šećerom. Posebno umutiti sneg od 6 belanaca, 3 kašike šećera i sokom od limuna. Uzimati po kašičicu šlaga (od belanaca), stavljati u mleko koje vri (ne sme jako da ključa), pa obe strane kuvati oko 3 minuta. Kuvane knedle vaditi rešetkastom kašikom i ređati ih u posudu koja vama odgovara.
2. Krem: Umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera. dodati 3 kašike pudinga pa sve razrediti sa 150 ml hladnog mleka. Sve zajedno sipati u vrelo mleko (gde su se kuvala belanca). Kuvati dok se krem ne zgusne. Krem preliti preko šne nokli, pa poslužiti kada se dobro ohladi.

Коментари

  1. Анониман7. мај 2016. 01:41

    Ko bi ikad pomislio da če ovaj jednostavan desert osvojiti tolika srca, I mi ga volimo i često pravimo

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови