Knedle sa kukuruznim brašnom
Potrebno je:
- 40 ml ulja
- 1 jaje (veće)
- 7 malih kašičica kukuruznog brašna
- 1/3 kašičice praška za pecivo
Priprema
1. Ovo je jako dobar recept za mlade domaćice, da naprave knedle za supu, bez straha da li će im uspeti. Uspeh je siguran.
2. Ulje i jaje staviti u neku
dublju, užu posudu i viljuškom mutiti da masa postane penasta. Dodati
kukuruzno brašno i pecivo, i viljuškom sjediniti. Ostaviti da odstoji
pet minuta.
3. U začinjenu supu (koju svako
sprema na svoj način) uroniti malu kašičicu i zahvatiti testo, pa
spustiti u supu, koja vri (ali ne na jakoj temperaturi). Tako raditi sve
dok ima materijala za knedle.
4. Poklopiti i kuvati, da supa blago
vri, tri minuta, okrenuti svaku knedlu i kuvati još tri minuta. Knedle,
kada budu gotove, pašće na dno posude. Tada isključiti šporet i neka
supa bude na ringli (poklopljena), još 10-ak minuta.
Коментари
Постави коментар