Knedle sa kukuruznim brašnom
Potrebno je:
- 40 ml ulja
 - 1 jaje (veće)
 - 7 malih kašičica kukuruznog brašna
 - 1/3 kašičice praška za pecivo
 
Priprema
      1. Ovo je jako dobar recept za mlade domaćice, da naprave knedle za supu, bez straha da li će im uspeti. Uspeh je siguran.
     
    
      2. Ulje i jaje staviti u neku 
dublju, užu posudu i viljuškom mutiti da masa postane penasta. Dodati 
kukuruzno brašno i pecivo, i viljuškom sjediniti. Ostaviti da odstoji 
pet minuta. 
     
    
      3. U začinjenu supu (koju svako 
sprema na svoj način) uroniti malu kašičicu i zahvatiti testo, pa 
spustiti u supu, koja vri (ali ne na jakoj temperaturi). Tako raditi sve
 dok ima materijala za knedle. 
     
    
      4. Poklopiti i kuvati, da supa blago
 vri, tri minuta, okrenuti svaku knedlu i kuvati još tri minuta. Knedle,
 kada budu gotove, pašće na dno posude. Tada isključiti šporet i neka 
supa bude na ringli (poklopljena), još 10-ak minuta. 
     
    



Коментари
Постави коментар