Kroasani sa jogurtom
Potrebno je:
- 2 jaja
 - 1 čaša jogurta
 - 1 čaša mleka
 - 1 čaša ulja
 - 2 kašičice soli
 - 1 kašika šećera
 - 1 kockica kvasca
 - 800 g brašna
 - 1 maslac, od 250 g
 
Priprema
      1. U toplom mleku podići kvasac. U 
brašno dodati sve sastojke (osim maslaca) i nadošli kvasac, i zamesiti testo. Ako je 
potrebno dodati još malo brašna, da bi se dobilo mekano i elastično 
testo. Zamešeno testo podeliti na dve polovine (bez čekanja da naraste 
).
     
    
      2. Svaku polovinu testa podeliti na po sedam jufkica.
     
    
      3. Od prve polovine testa svaku 
jufkicu razviti u krug (veličine tanjira) i po njima nastrugati, 
prethodno zamrznuti, maslac (1/2). Svih sedam jufkica naslagati jednu 
preko druge. Zadnju ne premazivati.
     
    
      4. Razviti veliku koru, pa je iseći 
na četiri dela. Svaku 1/4 iseći na 6 trouglova, i filovati po želji (slanim ili slatkim filom). 
Isto uraditi i sa drugom 1/2 testa.
     
    
      5. Umotati kiflice i poređati ih u 
podmazan pleh. Ostaviti ih da narastu (od 1,5 - 2 sata). Narasle kiflice
 premazati umućenom mešavinom žumanca i mleka. Na svaku kiflicu staviti 
po malo maslaca i staviti da se peku u zagrejanoj rerni, na 190 
stepeni.
     
    



Коментари
Постави коментар