Kroasani sa jogurtom
Potrebno je:
- 2 jaja
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša mleka
- 1 čaša ulja
- 2 kašičice soli
- 1 kašika šećera
- 1 kockica kvasca
- 800 g brašna
- 1 maslac, od 250 g
Priprema
1. U toplom mleku podići kvasac. U
brašno dodati sve sastojke (osim maslaca) i nadošli kvasac, i zamesiti testo. Ako je
potrebno dodati još malo brašna, da bi se dobilo mekano i elastično
testo. Zamešeno testo podeliti na dve polovine (bez čekanja da naraste
).
2. Svaku polovinu testa podeliti na po sedam jufkica.
3. Od prve polovine testa svaku
jufkicu razviti u krug (veličine tanjira) i po njima nastrugati,
prethodno zamrznuti, maslac (1/2). Svih sedam jufkica naslagati jednu
preko druge. Zadnju ne premazivati.
4. Razviti veliku koru, pa je iseći
na četiri dela. Svaku 1/4 iseći na 6 trouglova, i filovati po želji (slanim ili slatkim filom).
Isto uraditi i sa drugom 1/2 testa.
5. Umotati kiflice i poređati ih u
podmazan pleh. Ostaviti ih da narastu (od 1,5 - 2 sata). Narasle kiflice
premazati umućenom mešavinom žumanca i mleka. Na svaku kiflicu staviti
po malo maslaca i staviti da se peku u zagrejanoj rerni, na 190
stepeni.
Коментари
Постави коментар