Pileća krem supa
Potrebno je:
- 1 batak i karabatak
 - 2 manja krompira
 - 1 veza zeleni za supu (šargarepa,
 - koren peršuna, paškanat i malo celera)
 - 1 pileća kockica za supu
 - 1 kašičica brašna
 - 1,5 l vode
 - peršun
 - biozačin
 - ulje
 - 100 ml mleka
 
Priprema
      1. Staviti meso i povrće u odgovarajuću posudu, posoliti, po ukusu, naliti vodom i staviti da se kuva.
     
    
      2. Kada meso bude polukuvano dodati krompire, iseckane na kockice. 
     
    
      3. Skuvano meso izvaditi, skinuti 
kožicu a meso sitno iseckati. Vodu u kojoj se meso kuvalo, sa povrćem, 
procediti. Meso vratiti u šerpu, dodati povrće i proceđenu supu. Ako 
treba naliti još vode, da bude 1,5 l tečnosti 
     
    
      4. Štapnim mikserom izmiksati sadržinu u posudi i staviti da prokuva. Kada supa prokuva ubaciti kockicu za supu i dosoliti. 
     
    
      5. U mleku razmutiti kašičicu brašna i dodati u ključalu supu. Doterati ukus biozačinom i poslužiti, posutu iseckanim peršunom. 
 Mnogo je lepši sveži peršun. Ja tada nisam imala svež, pa sam koristila suvi.
     
    



Коментари
Постави коментар