Pileća krem supa
Potrebno je:
- 1 batak i karabatak
- 2 manja krompira
- 1 veza zeleni za supu (šargarepa,
- koren peršuna, paškanat i malo celera)
- 1 pileća kockica za supu
- 1 kašičica brašna
- 1,5 l vode
- peršun
- biozačin
- ulje
- 100 ml mleka
Priprema
1. Staviti meso i povrće u odgovarajuću posudu, posoliti, po ukusu, naliti vodom i staviti da se kuva.
2. Kada meso bude polukuvano dodati krompire, iseckane na kockice.
3. Skuvano meso izvaditi, skinuti
kožicu a meso sitno iseckati. Vodu u kojoj se meso kuvalo, sa povrćem,
procediti. Meso vratiti u šerpu, dodati povrće i proceđenu supu. Ako
treba naliti još vode, da bude 1,5 l tečnosti
4. Štapnim mikserom izmiksati sadržinu u posudi i staviti da prokuva. Kada supa prokuva ubaciti kockicu za supu i dosoliti.
5. U mleku razmutiti kašičicu brašna i dodati u ključalu supu. Doterati ukus biozačinom i poslužiti, posutu iseckanim peršunom.
Mnogo je lepši sveži peršun. Ja tada nisam imala svež, pa sam koristila suvi.
Коментари
Постави коментар