Krem kolač sa višnjama
Kora:
- 500 g keksa (ptit-ber)
 
Fil 1:
- 1 l soka od višanja
 - 1 kg višanja
 - 16 kašika griza
 - 16 kašika šećera
 
Fil 2:
- 1 l mleka
 - 3 pudinga od vanile
 - 13 kašika šećera
 - 250 g maslaca
 
Fil 3:
- 200 ml slatke pavlake (Hole)
 - 400 ml jogurta (3,2% m.m.)
 - 1 kašika šećera u prahu
 - 1 kesica kremfixa
 - 1 kesica želateina
 
Priprema
      1. Kora: U veliki pleh od električnog špotreta poređati keks bez umakanja u mleko.
     
    
      2. Fil 1: U sok koji su pustile 
višnje (zamrznute, a u sezoni, odlične su i sveže višnje) sipati vodu, da ukupna količina iznosi 1 l. Sok od višanja sipati
 u šerpu, dodati šećer i staviti da prokuva. Kad počne da kuva, polako 
uz neprekidno mućenje žicom, dodavati griz. Kuvati 2-3 minuta, uz 
neprekidno mešanje, pa dodati očišćene višnje. Kuvati da se krem zgusne.
 Odmah, vreo, razliti po keksu.
     
    
      3. Fil 2: U mleko staviti šećer i 
skuvati puding. Ostaviti da se ohladi. U ohlađeno, staviti jedan 
predthodno umućen maslac. Umutiti sve da fil bude kremast. Sipati 
preko fila 1.
     
    
      4. Fil 3: Umutiti slatku pavlaku sa 
kremfix-om. Želatin spremiti prema uputstvu sa kesice pa pomešati sa 200
 ml jogurta. U šlag dodati želatin sa jogurtom i dodati preostalih 200 
ml jogurta. Sve sjediniti mikserom. Sipati preko fila 2. Staviti u 
frižider da se dobro stegne.
     
    



Коментари
Постави коментар