Krem kolač sa višnjama
Kora:
- 500 g keksa (ptit-ber)
Fil 1:
- 1 l soka od višanja
- 1 kg višanja
- 16 kašika griza
- 16 kašika šećera
Fil 2:
- 1 l mleka
- 3 pudinga od vanile
- 13 kašika šećera
- 250 g maslaca
Fil 3:
- 200 ml slatke pavlake (Hole)
- 400 ml jogurta (3,2% m.m.)
- 1 kašika šećera u prahu
- 1 kesica kremfixa
- 1 kesica želateina
Priprema
1. Kora: U veliki pleh od električnog špotreta poređati keks bez umakanja u mleko.
2. Fil 1: U sok koji su pustile
višnje (zamrznute, a u sezoni, odlične su i sveže višnje) sipati vodu, da ukupna količina iznosi 1 l. Sok od višanja sipati
u šerpu, dodati šećer i staviti da prokuva. Kad počne da kuva, polako
uz neprekidno mućenje žicom, dodavati griz. Kuvati 2-3 minuta, uz
neprekidno mešanje, pa dodati očišćene višnje. Kuvati da se krem zgusne.
Odmah, vreo, razliti po keksu.
3. Fil 2: U mleko staviti šećer i
skuvati puding. Ostaviti da se ohladi. U ohlađeno, staviti jedan
predthodno umućen maslac. Umutiti sve da fil bude kremast. Sipati
preko fila 1.
4. Fil 3: Umutiti slatku pavlaku sa
kremfix-om. Želatin spremiti prema uputstvu sa kesice pa pomešati sa 200
ml jogurta. U šlag dodati želatin sa jogurtom i dodati preostalih 200
ml jogurta. Sve sjediniti mikserom. Sipati preko fila 2. Staviti u
frižider da se dobro stegne.
Коментари
Постави коментар