Punjeni krompir
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 1 kisela pavlaka (180 g)
- (ili 100g kajmaka)
- 2 jajeta
- 2 kašičice brašna
- mleko
- prezle
- beli luk u prahu
- so
- mleveni biber
Priprema
1. Krompir očistiti i preseći ga uzdužno (po vertikali).
2. Svaku polovinu krompira izdubiti, malo (spravicom za vađenje drški kod paprika).
3. Umutiti jaja, dodati brašno i
sjediniti da nema grudvica. Mleka dodati malo, da bude ređe nego testo
za palačinke. U prezle dodati so, biber i 1/2 kašičice belog luka. Svaku
polovinu krompira prvo provući kroz jaja sa mlekom pa uvaljati u
prezle. U pleh staviti ulje i poređati polovine krompira sa udubljenjem
na dole. Staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 190 stepeni. Kada
donja strana krompira porumeni okrenuti ga, da dobije lepu boju i druga
polovina. Pečen krompir izvaditi i puniti ga kiselom pavlakom ili
kajmakom. Poslužiti ga kao glavno jelo uz sezonsku salatu ili kao prilog
glavnom jelu.
Коментари
Постави коментар