Punjeni krompir
Potrebno je:
- 1 kg krompira
 - 1 kisela pavlaka (180 g)
 - (ili 100g kajmaka)
 - 2 jajeta
 - 2 kašičice brašna
 - mleko
 - prezle
 - beli luk u prahu
 - so
 - mleveni biber
 
Priprema
      1. Krompir očistiti i preseći ga uzdužno (po vertikali).
     
    
      2. Svaku polovinu krompira izdubiti, malo (spravicom za vađenje drški kod paprika).
     
    
      3. Umutiti jaja, dodati brašno i 
sjediniti da nema grudvica. Mleka dodati malo, da bude ređe nego testo 
za palačinke. U prezle dodati so, biber i 1/2 kašičice belog luka. Svaku
 polovinu krompira prvo provući kroz jaja sa mlekom pa uvaljati u 
prezle. U pleh staviti ulje i poređati polovine krompira sa udubljenjem 
na dole. Staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 190 stepeni. Kada 
donja strana krompira porumeni okrenuti ga, da dobije lepu boju i druga 
polovina. Pečen krompir izvaditi i puniti ga kiselom pavlakom ili 
kajmakom. Poslužiti ga kao glavno jelo uz sezonsku salatu ili kao prilog
 glavnom jelu.
     
    



Коментари
Постави коментар