Sito torta
Kora:
- 3 žumanceta
 - 50 g šećera
 - 2 kašike vrele vode
 - 1 kašike kašika ulja
 - 1/2 kesice praška za pecivo
 - 80 g brašna
 - 1 kašika kakaoa
 - 3 belanceta
 
Fil:
- 1 veća konzerva ananasa (krugovi)
 - 400 g svežih jagoda
 - 2 pomorandže
 - 2 kivija
 - 100 g šećera
 - 150 g jogurta (3,2%mm)
 - 200 ml slatke pavlake
 - 1/2 limuna - sok
 - 1.5 kesica želatina
 - 1 kesica svetlog preliva za torte
 
Za ukrašavanje:
- jagode ili voće po vašem izboru
 - šlag za ukrašavanje
 
Priprema
      1. Žumanca umutiti sa šećerom, 
dodati vrelu vodu i ulje i na kraju brašno pomešano sa pecivom i kakaom.
 Umutiti čvrsto belanca i kašikom ih sjediniti sa žumancima. Staviti da 
se peče u kalupu veličine 28, na 170 stepeni. Kada se ispeče ostaviti da
 se ohladi. Od pečene kore izrežite krug obima sita (obim sita je 23cm),
 a ostatak kore isecite na kockice i poprskati sokom od ananasa.
     
    
      2. Sito (cetka za testeninu) stavite
 u neku posudu - da se iscedi suvišni sok od voća. Sito obložite 
kolutovima ananasa, u šupljine ubacite jagode, pomorandže, kivi ili voće
 po izboru.
     
    
      3. U ostatak pečene kore, koju ste 
iseckali na kockice i poprskali sokom od ananasa, dodajte ostatak 
jagoda, pomorandže, kivija i ananasa (iseckanih na kockice).
     
    
      4. Jogurt pomešajte sa šećerom i 
sokom od limuna, zagrejte na tihoj vatri da se šećer otopi i zatim 
dodati pripremljen želatin, prema uputstvu na kesici. Paziti da masa ne 
provri. Ostaviti da se prohladi.
     
    
      5. Slatku pavlaku umutiti u čvrst 
šlag, dodati mlaku smesu jogurta i želatina i sve dobro umutiti. Na 
kraju dodati iseckanu koru sa voćem. Sve zajedno dobro promešati i 
sipati u sito preko pripremljenog voća.
     
    
      6. Poklopite korom koju ste isekli u krug.
     
    
      7. Ostaviti u frižider da se dobro 
stegne (najbolje preko noći). Sito stavite u odgovarajuću posudu (da ima gde da se iscedi suvišna tečnost od voća), pa ga staviti u frižider. Kada se torta stegla, izvrnuti je na tacnu
 za torte. Preliv za tortu pripremiti prema uputstvu na kesici i 
četkicom naneti preko torte. Ukrasite je po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар