Sito torta
Kora:
- 3 žumanceta
- 50 g šećera
- 2 kašike vrele vode
- 1 kašike kašika ulja
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 80 g brašna
- 1 kašika kakaoa
- 3 belanceta
Fil:
- 1 veća konzerva ananasa (krugovi)
- 400 g svežih jagoda
- 2 pomorandže
- 2 kivija
- 100 g šećera
- 150 g jogurta (3,2%mm)
- 200 ml slatke pavlake
- 1/2 limuna - sok
- 1.5 kesica želatina
- 1 kesica svetlog preliva za torte
Za ukrašavanje:
- jagode ili voće po vašem izboru
- šlag za ukrašavanje
Priprema
1. Žumanca umutiti sa šećerom,
dodati vrelu vodu i ulje i na kraju brašno pomešano sa pecivom i kakaom.
Umutiti čvrsto belanca i kašikom ih sjediniti sa žumancima. Staviti da
se peče u kalupu veličine 28, na 170 stepeni. Kada se ispeče ostaviti da
se ohladi. Od pečene kore izrežite krug obima sita (obim sita je 23cm),
a ostatak kore isecite na kockice i poprskati sokom od ananasa.
2. Sito (cetka za testeninu) stavite
u neku posudu - da se iscedi suvišni sok od voća. Sito obložite
kolutovima ananasa, u šupljine ubacite jagode, pomorandže, kivi ili voće
po izboru.
3. U ostatak pečene kore, koju ste
iseckali na kockice i poprskali sokom od ananasa, dodajte ostatak
jagoda, pomorandže, kivija i ananasa (iseckanih na kockice).
4. Jogurt pomešajte sa šećerom i
sokom od limuna, zagrejte na tihoj vatri da se šećer otopi i zatim
dodati pripremljen želatin, prema uputstvu na kesici. Paziti da masa ne
provri. Ostaviti da se prohladi.
5. Slatku pavlaku umutiti u čvrst
šlag, dodati mlaku smesu jogurta i želatina i sve dobro umutiti. Na
kraju dodati iseckanu koru sa voćem. Sve zajedno dobro promešati i
sipati u sito preko pripremljenog voća.
6. Poklopite korom koju ste isekli u krug.
7. Ostaviti u frižider da se dobro
stegne (najbolje preko noći). Sito stavite u odgovarajuću posudu (da ima gde da se iscedi suvišna tečnost od voća), pa ga staviti u frižider. Kada se torta stegla, izvrnuti je na tacnu
za torte. Preliv za tortu pripremiti prema uputstvu na kesici i
četkicom naneti preko torte. Ukrasite je po želji.
Коментари
Постави коментар