Čokoladna torta sa keksom
Potrebno je:
- 1,3 l mleka
- 200 g pudinga sa ukusom čokolade
- 200 g Menaž čokolade
- 180 g maslaca
- 300 g šećera
...i još:
- 400 g keksa pti-ber, sa maslacem
- 1 kesica krem šlaga sa čokoladom
- mleko, za potapanje keksa
Priprema
1. Uzeti kalup sa obručem, vel. 24cm
i obložiti ga providnom folijom. Na stranice kalupa, u krug, poređati
keks, prethodno, samo malo potopljen u mleko.
2. Od 1,3 l mleka odvojiti 400 ml.
Ostalo mleko, zajedno sa izlomljenom čokoladom, maslacem i šećerom
staviti na vatru. Puding razmutiti sa odvojenih 400 ml mleka. Kada počnu
čokolada i maslac da se otapaju, žicom za mućenje, neprekidno mutiti,
da se sjedine sve čestice sastojaka. U provrelo mleko, sa sastojcima,
sipati razmućeni puding i skuvati krem. Odvojiti 1/3 krema, a ostatak,
odmah, sipati u kalup.
3. Preko krema poređati (uspravno
"nabadati" u krem) naizmenično, u krug, keks (ne natapati ga mlekom), pa
premazati odvojenim kremom.
4. Preko krema poređati keks, samo provučen kroz mleko.
5. Prekriti tortu providnom folijom i
ostaviti u frižider, na 5-6 sati (ja sam ostavila, da odstoji u
frižideru, celu noć). Zatim izvaditi kalup iz frižidera, skloniti
foliju, na keks staviti, odgovarajuću, tacnu i prevrnuti tortu. Skinuti
obruč i skloniti ostatak folije.
6. Tortu ukrasiti čokoladnim šlagom.
Коментари
Постави коментар