Čokoladna torta sa keksom
Potrebno je:
- 1,3 l mleka
 - 200 g pudinga sa ukusom čokolade
 - 200 g Menaž čokolade
 - 180 g maslaca
 - 300 g šećera
 
...i još:
- 400 g keksa pti-ber, sa maslacem
 - 1 kesica krem šlaga sa čokoladom
 - mleko, za potapanje keksa
 
Priprema
      1. Uzeti kalup sa obručem, vel. 24cm
 i obložiti ga providnom folijom. Na stranice kalupa, u krug, poređati 
keks, prethodno, samo malo potopljen u mleko.
     
    
      2. Od 1,3 l mleka odvojiti 400 ml. 
Ostalo mleko, zajedno sa izlomljenom čokoladom, maslacem i šećerom 
staviti na vatru. Puding razmutiti sa odvojenih 400 ml mleka. Kada počnu
 čokolada i maslac da se otapaju, žicom za mućenje, neprekidno mutiti, 
da se sjedine sve čestice sastojaka. U provrelo mleko, sa sastojcima, 
sipati razmućeni puding i skuvati krem. Odvojiti 1/3 krema, a ostatak, 
odmah, sipati u kalup.
     
    
      3. Preko krema poređati (uspravno 
"nabadati" u krem) naizmenično, u krug, keks (ne natapati ga mlekom), pa
 premazati odvojenim kremom.
     
    
      4. Preko krema poređati keks, samo provučen kroz mleko.
     
    
      5. Prekriti tortu providnom folijom i
 ostaviti u frižider, na 5-6 sati (ja sam ostavila, da odstoji u 
frižideru, celu noć). Zatim izvaditi kalup iz frižidera, skloniti 
foliju, na keks staviti, odgovarajuću, tacnu i prevrnuti tortu. Skinuti 
obruč i skloniti ostatak folije.
     
    
      6. Tortu ukrasiti čokoladnim šlagom.
     
    



Коментари
Постави коментар