Pileća džigerica u sosu
Potrebno je:
- 600 g pileće džigerice
 - 2 glavice crnog luka
 - 2 veće šargarepe
 - 2 kašičice aleve paprike
 - 1 kašičica karija
 - 2 kašičice mlevenog bibera
 - suvog biljnog začina
 - ulje
 
Sos:
- 150 ml belog vina
 - 150 ml vode
 - 100 g krem sira
 - 4 kašike kisele pavlake
 - 1 kašika senfa
 - 1 kašičica belog luka u prahu
 
Priprema
      1. Iseckati sitno crni luk, i 
staviti da se prži. Dodati krupno rendanu šargarepu i nastaviti sa 
dinstanjem. Kada povrće malo omekša, ubaciti džigericu, isečenu na 
krupnije komade. Dinstati samo dok džigerica promeni boju. Začiniti sa 
vegetom, alevom paprikom, karijem i biberom.
     
    
      2. Dodati belo vino i vodu. Dinstati
 u poluotkrivenoj posudi, dok ispari višak tečnosti. Zatim u jelo dodati
 senf i beli luk u prahu. Dobro promešati, i jelo na kraju začiniti krem
 sirom i pavlakom. Dobro promešati da se sastojci sjedine i servirati uz
 krompir pire.
     
    



Коментари
Постави коментар