Pileća džigerica u sosu
Potrebno je:
- 600 g pileće džigerice
- 2 glavice crnog luka
- 2 veće šargarepe
- 2 kašičice aleve paprike
- 1 kašičica karija
- 2 kašičice mlevenog bibera
- suvog biljnog začina
- ulje
Sos:
- 150 ml belog vina
- 150 ml vode
- 100 g krem sira
- 4 kašike kisele pavlake
- 1 kašika senfa
- 1 kašičica belog luka u prahu
Priprema
1. Iseckati sitno crni luk, i
staviti da se prži. Dodati krupno rendanu šargarepu i nastaviti sa
dinstanjem. Kada povrće malo omekša, ubaciti džigericu, isečenu na
krupnije komade. Dinstati samo dok džigerica promeni boju. Začiniti sa
vegetom, alevom paprikom, karijem i biberom.
2. Dodati belo vino i vodu. Dinstati
u poluotkrivenoj posudi, dok ispari višak tečnosti. Zatim u jelo dodati
senf i beli luk u prahu. Dobro promešati, i jelo na kraju začiniti krem
sirom i pavlakom. Dobro promešati da se sastojci sjedine i servirati uz
krompir pire.
Коментари
Постави коментар