Kesten torta
Kora:
- 250 g mlevenog keksa
- 250 g kesten pirea
- 150 g margarina
- 100 g šećera u prahu
- 100 g mlevenih oraha
- 50 ml ruma
Fil:
- 250 g kesten pirea
- 250 g mlevenih oraha
- 100 g margarina
- 100 ml vode
- 100 g šećera (u kristalu)
- 2 kesice vanilin šećera
- 50 ml ruma
- 50 g mlevenog keksa
...i još:
- 2 kesice šlag krema od vanile
- 50 g Menaž čokolade
Priprema
1. Kora: U dubljoj posudi umutiti
margarin sa šećerom u prahu. Dodati rum, mlevene orahe, kesten pire i
mleveni keks. Sjediniti mikserom. Uzeti kalup sa obručem (vel. 26cm), malo ga
podmazati uljem, pa izručiti umućenu masu i formirati koru. Ostaviti u
frižider, dok se sprema fil.
2. Fil : Staviti vodu, sa šećerom u
kristalu i vanilinim šećerom, da prokuva. U posudu staviti mlevene
orahe, pa ih preliti sa prokuvanim šećerom. Promešati, pa dodati
omekšali margarin, rum, kesten pire i mleveni keks. Umutiti mikserom (ne
treba da vas brine što je fil redak), pa staviti preko formirane
korice. Poravnati i staviti u frižider, preko noći.
3. Sutradan izvaditi tortu iz frižidera, skinuti obruč i premazati je sa umućenim šlagom. Po vrhu krupno narendati čokoladu.
Коментари
Постави коментар