Rolovana piletina sa krompirićima
Potrebno je:
- 700 g belog pilećeg mesa (fileti)
- 100 g mesnate slanine
- 100 g kačkavalja
- 50 g kukuruza šećerca
- 50 g graška
- suvi biljni začin
- biber
- senf
- 50 g marinirane šampinjone
Mladi krompirići:
- 1 kg mladih krompirića
- ulje
- slatka aleva paprika
- ljuta aleva paprika
- suvi biljni začin
- biber
- beli luk u prahu
Priprema
1. Pileće belo meso istanjiti nožem u
što veću šniclu, pa je zatim izlupati tučkom za meso. Tako pripremljenu
šniclu staviti na nauljenu alu foliju. Meso prvo začiniti, pobiberiti,
pa zatim obilno premazati senfom.
2. Slaninu i kačkavalj sitno iseckati, a grašak i kukuruz koristiti pripremljen, iz konzerve.
3. Po sredini, već pripremljenog mesa, staviti iseckanu slaninicu, zatim grašak, kukuruz, šampinjone i kačkavalj.
4. Pomoću alu folije umotati u
rolat, pa vezati kuhinjskim koncem. Zajedno sa folijom staviti da se
peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stapeni.
5. Za to vreme mlade krompiriće
očistiti i staviti da se kuvaju, 10-ak minuta. U jednu posudu staviti
ulje, malo slatke i ljute aleve paprike, začin, biber i beli luk u
prahu. Količinu začina odredite sami. Prokuvane krompiriće (paziti da se
ne prekuvaju) izručiti u posudu sa začinima i pažljivo promešati.
6. Posle 1/2 sata pečenja mesa,
izvaditi pleh, odmotati foliju, okolo poređati pripremljene krompiriće i
vratiti u rernu, dok meso i krompirići ne dobiju lepu, rumenu boju.
Poslužiti uz salatu, po izboru.
Коментари
Постави коментар