Đumbir i limun
Potrebno je:
- 200 g korena đumbira
- 1 kg šećera
- 1,5 kg limuna
- 2 l vode
Priprema
1. Koren đumbira oljuštiti, vrlo
tanko i iseckati ga na kockice. Iseckani đumbir staviti u veću šerpu,
naliti sa 2 l vode i dodati 1 kg šećera.
2. Staviti na šporet da prokuva.
Povremeno ga promešati, da se šećer otopi. Prokuvanu smesu
(poklopljenu) ostaviti na sobnoj temperaturi, 12 sati, da odstoji.
3. Posle 12 sati tečnost procediti
(kroz veću cetku za čaj). Limun iscedi (potreban je samo sok od limuna) i
dodaj u proceđenu tečnost. Dobro promešaj i sipaj u flaše. Ostavi u
frižider da se dobro ohladi, pa ga sipaj u čaše i rastvori sa kiselom
ili običnom vodom. Kao limunada, ali sa jako lepom aromom.
Коментари
Постави коментар