Letnja salata
Potrebno je:
- 2 manje tikvice
- 3 veće paprike
- 3 krastavca (kornišoni)
- 6 čeri paradajza
- 1 veći crni luk
- 2 čena belog luka
- 150 g sira
- 100 ml gustog jogurta
- so
- ulje
Priprema
1. Tikvice oljuštiti, iseći na pola, pa zatim svaku polovinu iseći na lente, široke 0,5cm. Crni luk iseći na deblje krugove.
2. Papriku i crni luk staviti u
rernu, preko pek papira, da se ispeču. U tiganj staviti ulje i kada se
ugreje stavljati, isečene, tikvice da se prže. U toku prženja okretati
ih 2-3 puta. Paziti da se ne preprže. Čim viljuška lako prolazi kroz
njih vaditi ih, u dublju posudu. Ostaviti da se ohlade, pa svaki deo
preseći na pola.
3. Pečene paprike oljuštiti, iscepkati na trake i preseći ih na pola. Pečeni crni luk odvojiti na listiće.
4. Mlade krastavčiće iseći na krugove, beli luk sitno iseckati a čeri paradajz preseći na pola. Sir iseckati na kockice.
5. U činiju za salatu staviti
pripremljene tikvice, papriku, crni i beli luk, krastavčiće i paradajz.
Dobro promešati, pa dodati iseckani sir. Sjediniti mešanjem. Posoliti po
ukusu. Na kraju sipati jogurt, promešati i ostaviti u frižider,
najmanje pola sata.
6. Poslužiti uz pečeno i prženo meso, a može da posluži i kao lagana večera.
Коментари
Постави коментар