Letnja salata
Potrebno je:
- 2 manje tikvice
 - 3 veće paprike
 - 3 krastavca (kornišoni)
 - 6 čeri paradajza
 - 1 veći crni luk
 - 2 čena belog luka
 - 150 g sira
 - 100 ml gustog jogurta
 - so
 - ulje
 
Priprema
      1. Tikvice oljuštiti, iseći na pola, pa zatim svaku polovinu iseći na lente, široke 0,5cm. Crni luk iseći na deblje krugove.
     
    
      2. Papriku i crni luk staviti u 
rernu, preko pek papira, da se ispeču. U tiganj staviti ulje i kada se 
ugreje stavljati, isečene, tikvice da se prže. U toku prženja okretati 
ih 2-3 puta. Paziti da se ne preprže. Čim viljuška lako prolazi kroz 
njih vaditi ih, u dublju posudu. Ostaviti da se ohlade, pa svaki deo 
preseći na pola.
     
    
      3. Pečene paprike oljuštiti, iscepkati na trake i preseći ih na pola. Pečeni crni luk odvojiti na listiće.
     
    
      4. Mlade krastavčiće iseći na krugove, beli luk sitno iseckati a čeri paradajz preseći na pola. Sir iseckati na kockice.
     
    
      5. U činiju za salatu staviti 
pripremljene tikvice, papriku, crni i beli luk, krastavčiće i paradajz. 
Dobro promešati, pa dodati iseckani sir. Sjediniti mešanjem. Posoliti po
 ukusu. Na kraju sipati jogurt, promešati i ostaviti u frižider, 
najmanje pola sata. 
     
    
      6. Poslužiti uz pečeno i prženo meso, a može da posluži i kao lagana večera.
     
    



Коментари
Постави коментар