Trouglovi sa kačkavaljem
Testo:
- 750 g brašna
- 2 jajeta
- 1 belance
- 50 ml ulja
- 100 ml jogurta
- 200 ml vode
- 1 kockica kvasca
- 1 kesica praška za pecivo
- 1,5 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
Fil:
- 300 g suvog vrata
- 120 g kačkavalja
- 100 g margarina
- 1 žumance
Priprema
1. Testo: U toplom mleku podići
kvasac. U dublju činiju staviti brašno, dodati sve navedene sastojke,
kao i pripremljen kvasac. Zamesiti mekše testo i ostaviti ga da
udvostruči svoju zapreminu.
2. Fil: Margarin penasto umutiti sa žumancetom. Suvi vrat i kačkavalj iseckati na kockice.
3. Nadošlo testo izručiti na
pobrašnjenu radnu površinu, razviti ga u obliku pravougaonika, debljine
2-3 mm. Tako razvijeno testo premazati mešavinom margarina i žumanceta.
4. Posuti ga sa iseckanim suvim vratom i kačkavaljem.
5. Uviti testo u rolnu i pomoću desertnog tanjirića iseći trouglove.Isečene trouglove poređati u pleh, obložen pek papirom.
6. Uključiti rernu da se zagreje, na
200 stepeni. Dok se rerna greje, testo premazati mešavinom žumanceta i
mleka. Odozgo posuti sa semenkama suncokreta, susama ili maka, po želji.
Коментари
Постави коментар