Trouglovi sa kačkavaljem
Testo:
- 750 g brašna
 - 2 jajeta
 - 1 belance
 - 50 ml ulja
 - 100 ml jogurta
 - 200 ml vode
 - 1 kockica kvasca
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 1,5 kašičica soli
 - 1 kašičica šećera
 
Fil:
- 300 g suvog vrata
 - 120 g kačkavalja
 - 100 g margarina
 - 1 žumance
 
Priprema
      1. Testo: U toplom mleku podići 
kvasac. U dublju činiju staviti brašno, dodati sve navedene sastojke, 
kao i pripremljen kvasac. Zamesiti mekše testo i ostaviti ga da 
udvostruči svoju zapreminu.
     
    
      2. Fil: Margarin penasto umutiti sa žumancetom. Suvi vrat i kačkavalj iseckati na kockice.
     
    
      3. Nadošlo testo izručiti na 
pobrašnjenu radnu površinu, razviti ga u obliku pravougaonika, debljine 
2-3 mm. Tako razvijeno testo premazati mešavinom margarina i žumanceta.
     
    
      4. Posuti ga sa iseckanim suvim vratom i kačkavaljem.
     
    
      5. Uviti testo u rolnu i pomoću desertnog tanjirića iseći trouglove.Isečene trouglove poređati u pleh, obložen pek papirom.
     
    
      6. Uključiti rernu da se zagreje, na
 200 stepeni. Dok se rerna greje, testo premazati mešavinom žumanceta i 
mleka. Odozgo posuti sa semenkama suncokreta, susama ili maka, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар