Piletina u sosu sa belim lukom
Potrebno je:
- 700 g pilećeg belog mesa
- senf
- biber
- suvi biljni začin
- 100 g margarina
Sos:
- 2 čaše kisele pavlake
- 6 čena belog luka
- 2 velike kašike prezli
- suvi biljni začin
- biber
Priprema
1. Belo pileće meso iseći na tanke
šnicle. Svaku šniclu premazati senfom, i posuti sa biberom i začinom.
Rastopiti margarin, pa svako parče mesa provući kroz rastopljeni
margarin i ređati u vatrostalnu činiju.
2. Sos: Beli luk iseckati sitno.
Kiselu pavlaku staviti u manju činiju, pa je dobro umutiti viljuškom.
Dodati beli luk, prezle i začine, pa sve sjediniti.
3. Sosom premazati poređano meso, u
vatrostalnoj činiji, pa staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj
rerni, na 200 stepeni. Poslužiti uz prilog po želji.
Коментари
Постави коментар