Piletina u sosu sa belim lukom
Potrebno je:
- 700 g pilećeg belog mesa
 - senf
 - biber
 - suvi biljni začin
 - 100 g margarina
 
Sos:
- 2 čaše kisele pavlake
 - 6 čena belog luka
 - 2 velike kašike prezli
 - suvi biljni začin
 - biber
 
Priprema
      1. Belo pileće meso iseći na tanke 
šnicle. Svaku šniclu premazati senfom, i posuti sa biberom i začinom. 
Rastopiti margarin, pa svako parče mesa provući kroz rastopljeni 
margarin i ređati u vatrostalnu činiju.
     
    
      2. Sos: Beli luk iseckati sitno. 
Kiselu pavlaku staviti u manju činiju, pa je dobro umutiti viljuškom. 
Dodati beli luk, prezle i začine, pa sve sjediniti. 
     
    
      3. Sosom premazati poređano meso, u 
vatrostalnoj činiji, pa staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj 
rerni, na 200 stepeni. Poslužiti uz prilog po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар