Šareni gulaš
Potrebno je:
- 1/2kg svinjskog mesa
 - 2 glavice crnog luka
 - 2 žute paprike
 - 2 crvene paprike
 - 1 ljuta papričica
 - 1 konzerva (manja) crvenog pasulja
 - 1 kesica začina za gulaš
 - suvi biljni začin
 - biber
 - ulje
 - margarin
 
Priprema
      1. Meso iseckati na sitne kockice, i
 staviti da se prži na mešavini ulja i margarina. Povegetiti i dodati 
sveže mleven biber. Dinstati uz povremeno dolivanje vode, dok meso ne 
omekša.
     
    
      2. Luk iseckati sitno, a papriku iseći na trake. Kada je meso omekšalo dodati povrće i nastaviti sa dinstanjem.
     
    
      3. Pasulj iz konzerve oprati pod 
mlazom tople vode, i dodati ga mesu i povrću. Dinstati pasulj sa smesom 
10-ak minuta. Na samom kraju dodati začine za gulaš iz kesice, dobro sve
 promešati, i naliti sa 300 ml vruće vode. Ostaviti da jelo krčka pet 
minuta. Ako je potrebno (po ukusu) dodati suvi biljni začin. Poslužiti 
uz testeninu.
     
    



Коментари
Постави коментар