Šareni gulaš
Potrebno je:
- 1/2kg svinjskog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 2 žute paprike
- 2 crvene paprike
- 1 ljuta papričica
- 1 konzerva (manja) crvenog pasulja
- 1 kesica začina za gulaš
- suvi biljni začin
- biber
- ulje
- margarin
Priprema
1. Meso iseckati na sitne kockice, i
staviti da se prži na mešavini ulja i margarina. Povegetiti i dodati
sveže mleven biber. Dinstati uz povremeno dolivanje vode, dok meso ne
omekša.
2. Luk iseckati sitno, a papriku iseći na trake. Kada je meso omekšalo dodati povrće i nastaviti sa dinstanjem.
3. Pasulj iz konzerve oprati pod
mlazom tople vode, i dodati ga mesu i povrću. Dinstati pasulj sa smesom
10-ak minuta. Na samom kraju dodati začine za gulaš iz kesice, dobro sve
promešati, i naliti sa 300 ml vruće vode. Ostaviti da jelo krčka pet
minuta. Ako je potrebno (po ukusu) dodati suvi biljni začin. Poslužiti
uz testeninu.
Коментари
Постави коментар