Voćna plazma torta
Potrebno je:
- 600 g plazma keksa
- 4 čaše kisele pavlake (20% mm)
- 500 g margarina za mazanje
- 500 g šećera u prahu
- 600 g zamrznutog voća
- (po želji - maline, jagode, kupine...)
Priprema
1. Voće staviti u cetku da se odmrzne i ocedi.
U dublju činiju staviti margarin i šećer u prahu, pa umutiti da postane penasto. Dodati kiselu pavlaku i mikserom sve sjediniti.
2. Plazmu izlomiti na sitnije
komade. Tako izlomljenu plazmu dodati masi sa margarinom i kašikom
sjediniti. Podeliti masu na tri dela.
3. Uzeti kalup sa obručem (vel. 28 cm), pa ga
blago podmazati uljem. U kalup staviti prvi deo pripremljenog keksa, pa
kašikom (koju stalno umačemo u vodu) formirati koru. Preko tako
formirane kore staviti polovinu isceđenog i iseckanog voća. Zatim sledi
drugi deo keksa, od koga se formira kora, pa preko staviti drugu
polovinu voća. Na kraju ide treći deo keksa, sve se izravna i ostavi u
frižider, do sutra.
4. Sutradan staviti kalup na tacnu
za tortu, nožem odvojiti tortu od obruča, skinuti obruč, premazati tortu
sa šlagom i ukrasiti je po želji.
Коментари
Постави коментар