Voćna plazma torta
Potrebno je:
- 600 g plazma keksa
 - 4 čaše kisele pavlake (20% mm)
 - 500 g margarina za mazanje
 - 500 g šećera u prahu
 - 600 g zamrznutog voća
 - (po želji - maline, jagode, kupine...)
 
Priprema
      1. Voće staviti u cetku da se odmrzne i ocedi. 
U dublju činiju staviti margarin i šećer u prahu, pa umutiti da postane penasto. Dodati kiselu pavlaku i mikserom sve sjediniti.
     
    
      2. Plazmu izlomiti na sitnije 
komade. Tako izlomljenu plazmu dodati masi sa margarinom i kašikom 
sjediniti. Podeliti masu na tri dela. 
     
    
      3. Uzeti kalup sa obručem (vel. 28 cm), pa ga 
blago podmazati uljem. U kalup staviti prvi deo pripremljenog keksa, pa 
kašikom (koju stalno umačemo u vodu) formirati koru. Preko tako 
formirane kore staviti polovinu isceđenog i iseckanog voća. Zatim sledi 
drugi deo keksa, od koga se formira kora, pa preko staviti drugu 
polovinu voća. Na kraju ide treći deo keksa, sve se izravna i ostavi u 
frižider, do sutra.
     
    
      4. Sutradan staviti kalup na tacnu 
za tortu, nožem odvojiti tortu od obruča, skinuti obruč, premazati tortu
 sa šlagom i ukrasiti je po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар