Slavicine palačinke punjene zovinim cvetom
Testo za palačinke:
- 3 jajeta
 - 500 ml mleka
 - 250 ml mineralne vode
 - 250 g brašna
 - 2 kašike ulja
 - na vrh noža soli
 
Smesa za pohovanje zove:
- 5 jajeta
 - 100 g brašna
 - 100 g prezli
 
I još:
- 30 cvetova zove
 - med
 - cimet
 - kisela pavlaka
 - pileća prsa
 - kačkavalj
 
Priprema
      1. Palačinke pripremiti na uobičajen
 način, prema sastojcima koji su dati. U odgovarajuću posudu umutiti 
jaja, za pohovanje zovinih cvetova, u drugu posudu staviti brašno, a u 
treću prezle.
     
    
      2. Cvetiće zove ostaviti sa drškom 
da bi bilo lakše za spremanje, pa kada su ispohovani, drške iseći. Cvet 
zove staviti u brašno, a po gornjoj strani posuti, rukom, brašno, ne 
okretati cvet, zato što je suviše nežan, da se ne polomi. Provući ga, 
zatim, kroz jaja i staviti u prezle, a po gornjoj strani posuti, rukom, 
prezle. Pripremljene cvetove pržiti, u malo više zagrejanog ulja.
     
    
      3. Ispržene cvetove izvaditi i staviti na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće.
     
    
      4. Za slatku varijantu preko 
palačinke staviti med, poređati cvetiće, posuti cimetom, uviti palačinku
 i posluži. Mogu se koristiti sastojci koje volite - nutela, rum, šećer,
 kokos, slatka pavlaka...
     
    
      5. Za slanu varijantu - palačinku 
premazati kiselom pavlakom, poređati pileća prsa, cvetove zove, posuti 
izrendanim kačkavaljem i uviti palačinku. I ovde možete koristiti kečap,
 origano...
Probajte, oduševiće vas ukus.
     
    



Коментари
Постави коментар