Ljute papričice
Tečnost za nalivanje ljutih papričica:
- 1,5 l vode
- 1/2 l belog alkoholnog sirća
- 125 g šećera
- 100 g soli
- 1/2 kesica vinobrana
- 1/2 kesice konzervansa
- 20 g bibera u zrnu
Priprema
1. Sve navedene sastojke staviti u
dublju posudu i staviti da provri. Kada tečnost provri, ostaviti da vri
pet minuta. Zatim skloniti i ostaviti da se ohladi.
2. Ljutim papričicama iseći drške i
svaku papričicu probosti čačkalicom. Poređati ih u tegle i pritisnuti
plastičnim pritiskivačem. Poređane papričice naliti sa hladnim sokom,
dobro zatvoriti i ostaviti sa ostalom zimnicom. Sa istim sokom se
prelivaju i feferonke.
Savet:
Sa ovom količinom soka mogu da se naliju deset tegli, sve zavisi koliko se papričice gusto poređaju.
Коментари
Постави коментар