Ljute papričice
Tečnost za nalivanje ljutih papričica:
- 1,5 l vode
 - 1/2 l belog alkoholnog sirća
 - 125 g šećera
 - 100 g soli
 - 1/2 kesica vinobrana
 - 1/2 kesice konzervansa
 - 20 g bibera u zrnu
 
Priprema
      1. Sve navedene sastojke staviti u 
dublju posudu i staviti da provri. Kada tečnost provri, ostaviti da vri 
pet minuta. Zatim skloniti i ostaviti da se ohladi.
     
    
      2. Ljutim papričicama iseći drške i 
svaku papričicu probosti čačkalicom. Poređati ih u tegle i pritisnuti 
plastičnim pritiskivačem. Poređane papričice naliti sa hladnim sokom, 
dobro zatvoriti i ostaviti sa ostalom zimnicom. Sa istim sokom se 
prelivaju i feferonke. 
     
    
     Savet:
    
     Sa ovom količinom soka mogu da se naliju deset tegli, sve zavisi koliko se papričice gusto poređaju. 
    



Коментари
Постави коментар