Testenina sa piletinom
Potrebno je:
- 400 g testenine (školjkice)
- 200 g šampinjona
- 300 g belog pilećeg mesa
- 150 g suve, mesnate slanine
- 1/2 l pavlake za kuvanje
- 1 čaša kisele pavlake
- 150 g kačkavalja
- biozačin
- ulje
Priprema
1. Slaninu iseckati na sitne kockice. Belo pileće meso i šampinjone iseći na krupnije komade.
2. Na malo ulja staviti slaninu i
belo meso da se prže. Posuti sa biozačinom, po ukusu. Pržiti
otklopljeno. Kada je meso promenilo boju (ne mora da porumeni)
rešetkastom kašikom ga izvaditi, zajedno sa slaninom. U istu masnoću
staviti šampinjone da se isprže. Posuti ih biozačinom.
3. Dok se šampinjoni prže, skuvati
testeninu. Čim voda ispari, koju su pečurke pustile, vratiti meso i
slaninicu. Dodati pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku. Sve dobro
izmešati.
4. Skuvanu testeninu procediti,
isprati pod mlazom tople vode i sjediniti je sa mesom, slaninom,
pečurkama, pavlakom za kuvanje i keselom pavlakom. Sve dobro izmešati.
5. Pripremljenu smesu sipati u
vatrostalnu, podmazanu, činiju. Po vrhu izrendati kačkavalj i staviti, u
prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, da se zapeče.
Коментари
Постави коментар