Piletina sa crvenim pasuljem, đumbirom...
Potrebno je:
- 1/2 kg belog pilećeg mesa (otkošćenog)
- 400 g šampinjona
- 2 srednje glavice crnog luka
- 3 veća čena belog luka
- 2 cm korena đumbira
- 1 ljuta papričica
- 250 g crvenog pasulja (iz konzerve)
- 250 g kukuruza šećerca (iz konzerve)
- 250 g graška (iz konzerve)
- 100 ml belog vina
- 100 ml pasiranog paradajza
- 2 kašike paradajz pirea
- 2 srednje šargarepe
- 1 kašičica šećera
- začinsko bilje (ruzmarin, nana i bosiljak)
- suvi biljni začin
- biber
- ulje
Priprema
1. Belo, pileće, meso iseći na
kocke, crni i beli luk iseći sitno, ljutu papričicu, šargarepu i đumbir
iseći na kockice, a šampinjone iseći na deblje listiće.
2. Na zagrejano ulje staviti
iseckani crni i beli luk, kao i meso i staviti da se dinsta. Kada meso
promeni boju, a luk malo omekša, ubaciti isečene šampinjone, šargarepu,
đumbir i ljutu papričicu. Nastaviti sa dinstanjem.
3. Kada ispari pola vode, koju su
pustile pečurke, sipati belo vino, pasirani paradajz, šećer i paradajz
pire. Promešati, krčkati deset minuta, pa dodati pasulj, grašak i
kukuruz (prethodno isprani pod mlazom hladne vode). Posuti sa suvim
biljnim začinom, biberom i, sitno, iseckanim začinskim biljem (po
ukusu).
4. Krčkati, poklopljeno, na tihoj vatri, 15 minuta. Povremeno promešati.
Gotovo jelo poslužiti sa salatom, po želji.
Коментари
Постави коментар