Pileći medaljoni sa topljenim sirom
Potrebno je:
- 800 g belog, pilećeg, mesa (otkošćenog)
 - topljeni sir (Zdenka sir za mazanje)
 - senf
 - suvi biljni začin
 - biber
 - 3 jajete
 - brašno
 - prezle
 - origano
 
Prilog:
- 1/2 kg pečenih paprika
 - 1 čaša kisele pavlake sa pečurkama
 - so
 - ulje
 
Priprema
      1. Belo, pileće, meso iseći na 
šnicle, debljine 1cm. Samo malo ih, blago, preko kese istanjiti tučkom 
za meso. Šnicle premazati senfom i začiniti suvim biljnim začinom i 
mlevenim biberom. Parče topljenog sira iseći, uzdužno, na pola, pa ga 
staviti na meso. Šniclu preklopiti i ivice, blago tučkom za meso 
sastaviti. 
     
    
      2. U jednu posudu razbiti jaja, u drugu staviti brašno, a u treću prezle. U prezle dodati origano, po ukusu. 
     
    
      3. Medaljone prvo uvaljati u brašno,
 zatim u jaja, pa u prezle. U dublju posudu sipati ulje, da bude 2cm 
visine, i staviti da se zagreje. U zagrejano ulje spuštati medaljone i 
pržiti ih na srednjoj temperaturi. Kada jedna strana porumeni, okrenuti 
da i druga strana dobije lepu, hrskavu, koricu.
     
    
      4. Pržene medaljone izvaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće, pa ih poslužiti tople.
     
    
      5. Prilog: Pečene paprike očistiti 
(mera je data za očišćene paprike) od semenki i iseckati na trake. 
Iseckane paprike staviti na zagrejano ulje, posoliti, po ukusu, i pržiti
 da, paprike, malo, omekšaju. Zatim ubaciti kiselu pavlaku i promešati 
da se pavlaka rastopi.
     
    
      6. Pileće medaljone preseći na pola i poslužiti uz prilog, od pečenih paprika.
     
    



Коментари
Постави коментар