Pileći medaljoni sa topljenim sirom
Potrebno je:
- 800 g belog, pilećeg, mesa (otkošćenog)
- topljeni sir (Zdenka sir za mazanje)
- senf
- suvi biljni začin
- biber
- 3 jajete
- brašno
- prezle
- origano
Prilog:
- 1/2 kg pečenih paprika
- 1 čaša kisele pavlake sa pečurkama
- so
- ulje
Priprema
1. Belo, pileće, meso iseći na
šnicle, debljine 1cm. Samo malo ih, blago, preko kese istanjiti tučkom
za meso. Šnicle premazati senfom i začiniti suvim biljnim začinom i
mlevenim biberom. Parče topljenog sira iseći, uzdužno, na pola, pa ga
staviti na meso. Šniclu preklopiti i ivice, blago tučkom za meso
sastaviti.
2. U jednu posudu razbiti jaja, u drugu staviti brašno, a u treću prezle. U prezle dodati origano, po ukusu.
3. Medaljone prvo uvaljati u brašno,
zatim u jaja, pa u prezle. U dublju posudu sipati ulje, da bude 2cm
visine, i staviti da se zagreje. U zagrejano ulje spuštati medaljone i
pržiti ih na srednjoj temperaturi. Kada jedna strana porumeni, okrenuti
da i druga strana dobije lepu, hrskavu, koricu.
4. Pržene medaljone izvaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće, pa ih poslužiti tople.
5. Prilog: Pečene paprike očistiti
(mera je data za očišćene paprike) od semenki i iseckati na trake.
Iseckane paprike staviti na zagrejano ulje, posoliti, po ukusu, i pržiti
da, paprike, malo, omekšaju. Zatim ubaciti kiselu pavlaku i promešati
da se pavlaka rastopi.
6. Pileće medaljone preseći na pola i poslužiti uz prilog, od pečenih paprika.
Коментари
Постави коментар