Posni gulaš sa šampinjonima
Potrebno je:
- 400 g šampinjona
- 1 srednji struk praziluka
- 1 ljubičasti luk
- 1 veći paradajz
- 2 sveže paprike
- 1 sveža ljuta papričica
- 100 ml pasiranog paradajza
- 3 veća čena belog luka
- 1 kašika aleve paprike
- 80 ml vode
- 1 kašičica brašna
- suvi biljni začin
- biber
Priprema
1. Ljubičasti luk iseckati na
kockice i staviti ga u odgovarajuću posudu. Dodati praziluk, isečen na
krugove. Preliti sa. vrlo, malo vode, poklopiti i staviti da se krčka,
na tihoj temperaturi.
2. Kada luk, omekša dodati, iseckanu
ljutu i svežu papriku. Promešati. Paradajz oljuštiti, iseckati na
kockice i ubaciti u povrće. Naliti sa pasiranim paradajzom i posuti sa
suvim biljnim začinom i biberom (začine staviti po ukusu). Ostaviti da
se krčka 10-ak minuta, pa dodati šampinjone, isečene na deblje listiće,
kao i, sitno iseckani, beli luk.
3. Ostaviti da se krča, u
polupokrivenoj posudi, dok pečurke ne omekšaju. Zatim u 80 ml vode
razmutiti jednu kašičicu brašna, pa preliti preko gulaša. Promešati i
posuti sa alevom paprikom. Krčkati još 2-3 minuta, skloniti i poslužiti
sa, obarenom, testeninom.
Коментари
Постави коментар