Posni gulaš sa šampinjonima
Potrebno je:
- 400 g šampinjona
 - 1 srednji struk praziluka
 - 1 ljubičasti luk
 - 1 veći paradajz
 - 2 sveže paprike
 - 1 sveža ljuta papričica
 - 100 ml pasiranog paradajza
 - 3 veća čena belog luka
 - 1 kašika aleve paprike
 - 80 ml vode
 - 1 kašičica brašna
 - suvi biljni začin
 - biber
 
Priprema
      1. Ljubičasti luk iseckati na 
kockice i staviti ga u odgovarajuću posudu. Dodati praziluk, isečen na 
krugove. Preliti sa. vrlo, malo vode, poklopiti i staviti da se krčka, 
na tihoj temperaturi.
     
    
      2. Kada luk, omekša dodati, iseckanu
 ljutu i svežu papriku. Promešati. Paradajz oljuštiti, iseckati na 
kockice i ubaciti u povrće. Naliti sa pasiranim paradajzom i posuti sa 
suvim biljnim začinom i biberom (začine staviti po ukusu). Ostaviti da 
se krčka 10-ak minuta, pa dodati šampinjone, isečene na deblje listiće, 
kao i, sitno iseckani, beli luk.
     
    
      3. Ostaviti da se krča, u 
polupokrivenoj posudi, dok pečurke ne omekšaju. Zatim u 80 ml vode 
razmutiti jednu kašičicu brašna, pa preliti preko gulaša. Promešati i 
posuti sa alevom paprikom. Krčkati još 2-3 minuta, skloniti i poslužiti 
sa, obarenom, testeninom.
     
    



Коментари
Постави коментар