Posna proja sa sremušem
Potrebno je:
- 350 g kukuruznog žutog brašna
- 100 g pšeničnog integralnog brašna
- 1/4 kockice kvasca
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašičice himalajske soli
- 1/2 l gazirane vode
- 2 kašike semenki, sirovog, suncokreta
- 1/2 vezice sremuša
Priprema
1. Od 1/2 l gazirane vode odvojiti
100 ml i staviti da se zagreje. U zagrejanu vodu ubaciti, razdrobljeni,
kvasac, promešati, i ostaviti da uskisne.
2. U vanglicu staviti obe vrste
brašna, dodati so, prašak za pecivo, semenke suncokreta i, pripremljeni,
kvasac. Sipati ostatak gazirane vode i, varjačom, dobro promešati.
3. Sremuš sitno iseckati i ubaciti u
testo. Sjediniti mešanjem, pa testo prebaciti u tepsiju, vel. 26cm,
koja je, prethodno, cela obložena pek papirom. Poravnati testo i
ostaviti da odmori, dok se rerna ne zagreje, na 200 stepeni.
4. U zagrejanu rernu staviti proju
da se peče. Kada proja porumeni, izvaditi je (probati čačkalicom da li
je pečena) i prekriti je kuhinjskom krpom. Ostaviti da se prohladi, pa
je iseći na kocke i poslužiti.
Коментари
Постави коментар