Posna proja sa sremušem
Potrebno je:
- 350 g kukuruznog žutog brašna
 - 100 g pšeničnog integralnog brašna
 - 1/4 kockice kvasca
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 2 kašičice himalajske soli
 - 1/2 l gazirane vode
 - 2 kašike semenki, sirovog, suncokreta
 - 1/2 vezice sremuša
 
Priprema
      1. Od 1/2 l gazirane vode odvojiti 
100 ml i staviti da se zagreje. U zagrejanu vodu ubaciti, razdrobljeni, 
kvasac, promešati, i ostaviti da uskisne.
     
    
      2. U vanglicu staviti obe vrste 
brašna, dodati so, prašak za pecivo, semenke suncokreta i, pripremljeni,
 kvasac. Sipati ostatak gazirane vode i, varjačom, dobro promešati.
     
    
      3. Sremuš sitno iseckati i ubaciti u
 testo. Sjediniti mešanjem, pa testo prebaciti u tepsiju, vel. 26cm, 
koja je, prethodno, cela obložena pek papirom. Poravnati testo i 
ostaviti da odmori, dok se rerna ne zagreje, na 200 stepeni. 
     
    
      4. U zagrejanu rernu staviti proju 
da se peče. Kada proja porumeni, izvaditi je (probati čačkalicom da li 
je pečena) i prekriti je kuhinjskom krpom. Ostaviti da se prohladi, pa 
je iseći na kocke i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар